Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και πάσης Σαμαρείας Αμβρόσιος


Εκοιμήθη στην Τρίπολη σε ηλικία 88 ετών ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και πάσης Σαμαρείας Αμβρόσιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

H Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 12/5/2022 στις 12.00 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. Σύμφωνα τα τοπικά μέσα ο μακαριστός Μητροπολίτης φιλοξενείτο στο Δεκάζειο Γηροκομείο της Τρίπολης.

Σύντομο βιογραφικό

Εγεννήθη εις Πειραιά τω 1934. Αφίκετο εις Ιεροσόλυμα τω 1953. Απεφοίτησε της Πατριαρχικής Σχολής τω 1959.

Εκάρη Μοναχός και εχειροτονήθη Διάκονος τω 1957. Εχειροτονήθη Πρεσβύτερος τω 1962 και διωρίσθη Τελετάρχης και εισηγητής των Πατριαρχείων. Τo 1963 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

Εσπούδασε την Ιεράν Επιστήμην εν τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Βιβλιοφύλαξ, Αρχειοφύλαξ, Καθηγητής της Πατριαρχικής Σχολής, Ηγούμενος του Θεομητορικού Μνήματος εν Γεθσημανή και τω 1979 διωρίσθη Πατριαρχικός Επίτροπος εν Άκρη.

Τον Μάρτιον του 1981 εξελέγη και εχειροτονήθη Αρχιεπίσκοπος Νεαπόλεως. Τo 1999 oνομάσθη Μητροπολίτης Νεαπόλεως.

Τω 2001 διωρίσθη Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Πατριαρχικός Επίτροπος εν Βηθλεέμ.

Συνώδευσε τον Πατριάρχην Βενέδικτον εις τα ανά την Κωνσταντινούπολιν, Ρωσίαν, Αμερικήν, Αγγλίαν, και Σερβίαν ταξίδια αυτού και διετέλεσε μέλος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας επί τη ενθρονίσει του Πατριάρχου Μαξίμου εν Βουλγαρία.

ΠΗΓΗ: ekklisiaonline.gr



1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ