Ρώσος αξιωματούχος: «Οι ΗΠΑ κάνουν προπαγάνδα όπως οι Ναζί και ο Γκαίμπελς»


Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR), εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των ΗΠΑ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας συνέκρινε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τη ναζιστική μηχανή προπαγάνδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που κατασκεύασε ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία ανταλλαγής μηνυμάτων κατά της Ρωσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR), δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών στη δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σε μια προσπάθεια να «απαξιώσουν» και να «αποκτηνώσουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας στα μάτια του ρωσικού λαού».

«Οι ενέργειές τους έχουν πολλά κοινά με τις συνήθειες του υπουργείου δημόσιας εκπαίδευσης και προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ και του επικεφαλής του Γιόζεφ Γκαίμπελς», είπε ο Ναρίσκιν σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο SVR.

Ο Ναρίσκιν δεν παρείχε στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς μιας εκστρατείας ενημέρωσης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Η Ρωσία κατηγορεί τακτικά τη Δύση ότι χρηματοδοτεί και υποστηρίζει κινήματα κατά του Κρεμλίνου και έχει χαρακτηρίσει δεκάδες ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία «ξένους πράκτορες» τα τελευταία χρόνια.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία έχει επιταχύνει την εκστρατεία της για να καταπνίξει τις φωνές της αντιπολίτευσης στο εσωτερικό της χώρας. Δημοσιογράφοι και άλλα άτομα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές κάθειρξης έως και 15 έτη για τη δημοσίευση όσων η Ρωσία θεωρεί «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τη «στρατιωτική εκστρατεία» της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ