Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Tο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης για τον Απόστολο Παύλο


Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος, όρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε το διήμερο 10 με 11 Μαΐου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Συγκεκριμένα:

α) Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ ο μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών Ευσέβιος. Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού ορίσθηκε να μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, γραμματεύς παρά τω αρχιγραμματεί.

β) Την ίδια ημέρα, στις 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή συνοδικών μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει κατ’ έτος η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, υπό τον τίτλο «ΙΣΤ’ Κορίνθου Παύλεια 2022». Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού θα μιλήσει ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος και ορίσθηκε να συμμετάσχει και κατά τη Θεία Λειτουργία της 29ης Ιουνίου.

γ) Το πρωί της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή συνοδικών μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά τη Θεία Λειτουργία θα μιλήσει ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος.

δ) Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των Αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του Κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή των συνοδικών μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, άλλων ιεραρχών και λοιπών κληρικών, μοναχών και πιστών.

Επίσης, η ΔΙΣ της 165ης Συνοδικής Περιόδου όρισε, κατόπιν εισήγησης της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 22 Μαΐου, ως ημερομηνία λήξης των κατηχητικών σχολείων.

Επίσης, ενέκρινε τον διορισμό του αρχιμανδρίτη Νικολάου Γιαννουσά ως πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Τέλος, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ