H εκπρόσωπος της Κύπρου στο Miss World 2018 αποκαλύπτει μια πικρή αλήθεια!

Κάθε άλλο παρά ρόδινα ήταν τα πράγματα και η εμπειρία για την εκπρόσωπο μας στο Miss World 2018, Ανδριάνα Φιακα! Η ίδια έδωσε λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό μια συνέντευξη στο περιοδικό Tv Mania όπου και αποκάλυψε την πικρή αλήθεια για την στήριξη που δεν έλαβε ποτέ από το κράτος της Κύπρου.

Η ίδια εκπροσώπησε την Κύπρο με το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων να βγαίνουν από την τσέπη της!

Δείτε όσα είπε σχετικά στην εν λόγω συνέντευξη της πιο κάτω:

Σε βοήθησαν κάποιοι για την αποψινή εμφάνισή σου; Υπήρχε στήριξη από την Κύπρο;

Βρήκα παντού πόρτες κλειστές και αδιαφορία. Πρόκειται για ένα πολύ υποβαθμισμένο θεσμό στην Κύπρο. Κανείς δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον ή έστω ευαισθησία για την κυπριακή συμμετοχή. Σε όλο αυτό το ταξίδι ήμουν εντελώς μόνη. Πλήρης αδιαφορία από τις αρχές του κράτους, από τα υπουργεία, τον ΚΟΤ κ.τλ. Τα πάντα έγιναν με δικά μου έξοδα εκτός από το εισιτήριο και τη διαμονή μου στη χώρα. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που με στήριξαν και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονό σου;

Με εγκατέλειψαν σε ένα διαγωνισμό για τον οποίο επιλέχτηκα να εκπροσωπήσω την Κύπρο κι όχι τον εαυτό μου. Αισθάνομαι πολύ πικραμένη και απογοητευμένη γι’ αυτό τον χειρισμό. Τελικά, είναι πολύ δαπανηρό να εκπροσωπείς τη χώρα σου σ’ ένα διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς. Έπρεπε, από μόνη μου, να γράψω κάποια σενάρια, να κάνω γυρίσματα, φωτογραφήσεις, βίντεο, δώρα, ρούχα, βίζες, διαφήμιση και τόσα άλλα. Κι όλα αυτά με δικά μου έξοδα.

Δεν υπήρχε καθόλου οικονομική στήριξη όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεσαι εκεί;

Καθόλου. Εκτός από τη διαμονή και τη βασική διατροφή μου, τα υπόλοιπα ήταν από την τσέπη μου!

Ποια ήταν η απάντηση του Κ.Ο.Τ όταν ζήτησες τη στήριξή του;

Ο Κ.Ο.Τ, μου απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας μου γνωστοποιούσε ότι δεν μπορεί να με στηρίξει.

Κι ο λόγος;

Γιατί δεν πρόκειται για μία εκδήλωση που θα προσελκύσει επισκέπτες στην Κύπρο αλλά το αντίθετο. Από την άλλη, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όταν αποτάθηκα κοντά τους, με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό που δεν υπάγεται στις αρμοδιότητές του αλλά ούτε σε κάποιο άλλο υπουργείο. Πλήρης αδιαφορία και περιφρόνηση παντού.

Απογοήτευση;

Αρκετή, ειδικά, σήμερα που διαγωνίζομαι και έχω ανάγκη τη στήριξη της χώρας μου που ήταν απούσα όλο αυτό το διάστημα.

Υπήρξαν στιγμές που ήθελες να τα παρατήσεις και να επιστρέψεις πίσω στην Κύπρο;

Αρκετές φορές. Κυρίως όταν αισθανόμουν την απουσία της χώρας μου από όλη αυτή τη διαδικασία. Πάντα, όμως, έβρισκα τη δύναμη να είμαι «παρών» σε όλους τους διαγωνισμούς παρά το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που είχα να προετοιμαστώ σε σύγκριση με τις άλλες χώρες.

Τι σου έλειψε από την καθημερινότητά σου όλο αυτό το διάστημα;

Η οικογένειά μου αλλά και η στήριξη όπως είχαν οι άλλες διαγωνιζόμενες από την πατρίδα τους.

Ποιου ατόμου αισθάνθηκες περισσότερο την απουσία;

Της μητέρας μου που είναι η καλύτερη φίλη και συμπαραστάτης μου σε όλη αυτή τη προσπάθειά μου να βγάλω ασπροπρόσωπη την Κύπρο.

Περιέγραψέ μου μια μέρα σου στην Κίνα…

Πολύ πρωινό ξύπνημα, γυμναστική, πρόγευμα και μετά αναλόγως με το πώς ήταν διαμορφωμένο το πρόγραμμα κάθε ημέρας. Διαγωνισμοί, φαγητό το μεσημέρι, εκδρομές ή επισκέψεις σε διάφορα τοπία, ινστιτούτα αισθητικής, πρόβες και το βράδυ ξεκούραση.

Με ποιες υποψήφιες ήρθες πιο κοντά;

Με τη Μαρία Λεπίδα, την Ελληνίδα σταρ, που εκτός από συγκάτοικός μου -όλο αυτό το διάστημα, μοιραστήκαμε πάρα πολλά πράγματα μαζί και γίναμε πολύ καλές φίλες όπως επίσης τη Miss Russia, τη Miss Serbia και τη Miss Ukraine.

Υπήρξαν κόντρες με τις άλλες φιναλίστ;

Πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, με συμμαχίες, ψίθυρους, περίεργα βλέμματα…

Ένιωσες, κάποια στιγμή ότι προωθούνται συγκεκριμένες υποψήφιες;

Πολύ έντονα. Κυρίως υποψήφιες μεγάλων χωρών οι οποίες έχουν τη στήριξη προκατόχων του τίτλου! Επίσης, οι περισσότερες, έχουν πίσω τους τη στήριξη διαφόρων social media που παροτρύνουν τον κόσμο να τις ψηφίσει… Η δική μου στήριξη γινόταν καθαρά από τους προσωπικούς λογαριασμούς μου. Υπήρξε, φάση, μάλιστα, που ήμασταν μέσα στην πρώτη 10άδα λόγω της συμπαράστασης άλλων χωρών του εξωτερικού που ομολογουμένως δεν το περίμενα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here