Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Καταθέσεις – «φωτιά» και παρέμβαση της Αστυνομίας


Με ένταση συνεχίστηκε και στη δεύτερη συνεδρίαση η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας, που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης πρώην αθλήτριάς του.

Στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες μεταξύ των οποίων και η μητέρα του κατηγορουμένου προπονητή.

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της Αμαλίας ήθελε να παντρευτεί η κόρη της με τον γιο της και της το εξέφραζε συχνά.

«Μου είπε ότι ο γιος μου θα είναι ιδανικός σύζυγος για την Αμαλια. Έπαθα σοκ. Της λέω “ξέρεις πόση διαφορά ηλικία εχουν;”. Μου απάντησε: “τέτοια διαφορά πρέπει να υπάρχει”» είπε στο δικαστήριο και συμπλήρωσε πως οι γονείς της Αμαλίας έκαναν ανοιχτά λόγο για γάμο στο σπίτι της την Πρωτοχρονιά, λίγο πριν απομακρυνθεί ο γιος της απο τον όμιλο.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει ο γιος σας οτι είχε σεξουαλική σχέση με την Αμαλία;
Μάρτυρας: Όχι, πέρυσι μόνο, όταν ήταν στη φυλακή, μου είπε: «Μου στρωνε και κοιμόμουν στο δωματιάκι και μου την έστελνε»
Εισαγγελέας: Εννοείτε οτι η μητέρα της Αμαλίας έστελνε την κόρη της στον γιο σας;
Μάρτυρας: Ναι πιστεύω οτι οι γονείς της έκαναν τα στραβά μάτια και όλα γίνονταν με την προτροπή τους.

Ωστόσο, η μάρτυρας δεν κατάφερε να εξηγήσει γιατί, όπως κατέθεσε, η οικογένεια της Αμαλίας ήθελε γάμο, αλλά στη συνέχεια κατήγγειλε βιασμό. Η ίδια εκτίμησε πως έγινε για χρήματα, αλλά της επισημάνθηκε ότι η οικογένεια της καταγγέλλουσας δεν έχει κάνει αστική αγωγή.

Στη δίκη κατέθεσε και ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού, λέγοντας πως πληροφορήθηκε από τη μητέρα της Αμαλίας ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί από τον τότε προπονητή και πως δεν είχε ακούσει ποτέ να κυκλοφορεί η φήμη ότι υπήρχε σχέση ανάμεσα στην καταγγέλλουσα και τον καταγγελλόμενο.

Για βιασμό της Αμαλίας έκανε λόγο και μέλος του Δ.Σ. του ομίλου, ο οποίος εξήγησε πως το έμαθε από τους γονείς της καταγγελλουσας. «Θέλησα να μάθω γιατί απομακρύνθηκε ο προπονητής απο τον όμιλο και τους ρώτησα. Μου είπαν ότι ο κατηγορούμενος βίασε το παιδί τους και ότι το κατήγγειλαν στην αστυνομία» ανέφερε στο δικαστήριο.

Το επεισόδιο με τον κατηγορούμενο

Κατάθεση έδωσε και ο προπονητής που ανέλαβε την Αμαλία επί επτά χρόνια, όταν μεταπήδησε στην κατηγορία των Laser.

«Με είχαν ενημερώσει οι γονείς της Αμαλίας απο τον Δεκέμβριο του 2103 κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Φάληρο. Μου ζήτησαν να έχω τον νου μου και αν δω κάπου τον Τριαντάφυλλο, να τους ειδοποιήσω» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Κάποιοι γονείς έρχονταν σε εμένα και αντί να ρωτήσουν για τα δικά τους παιδιά, ρωτούσαν για την Αμαλία. Υπήρχε ζήλια και φθόνος. Γινόταν “πόλεμος”»υποστήριξε.

Εισαγγελέας: Κύριε μάρτυρα, είχε φτάσει στα αυτιά σας κάποια φήμη;
Μάρτυρας: Οτι η Αμαλία ηταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο, όταν ήταν πιο μικρή, στο Δημοτικό. Μου το είχε πει ο ίδιος, ότι “είναι τσιμπημενη μαζί μου”, και το άκουγα να το λένε και τα παιδιά
Πρόεδρος: Είδατε ποτέ κάτι; Παρατηρήσατε να ειναι κοντά αυτοί οι δυο.
Μάρτυρας: Οχι, ποτέ , δεν είχαν σχέση.

Ωστόσο, η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορούμενου, ο οποίος χτύπησε με δύναμη το χέρι του στο έδρανο και του είπε: «Σεπτέμβριος του 2013, η Αμαλία ήταν ένα χρόνο αθλήτριά σου, σας ειδα σε μαγαζί, να κάθεστε μαζί για ποτό απόγευμα καθημερινής. Εισαι ψεύτης! Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο υπήρχαν δύο χαρακτήρες: οι κατακτητές και οι κατακτημένοι. Υπήρχε όμως και άλλος ένας ρόλος: το γιουσουφάκι, όπως εσύ».

Κατηγορούμενος: Τον Σεπτέμβρη του 2013 ήδη ένα χρονο ήταν ήδη αθλήτρια σου η Αμαλία. Παραθαλάσσιο μαγαζί … έχεις πάει ποτέ εκεί για ποτό με την Αμαλία;
Μάρτυρας: Όχι
Κατηγορούμενος: Η Αμαλία φορούσε κίτρινο μπλουζάκι και καφέ παντελόνι. Καθόσουν στο βάθος στην πισίνα μέσα. Ισχύει;
Μάρτυρας: Όχι
Κατηγορούμενος: Είσαι ψεύτης!! Μπήκες ανάμεσα!!

Αμέσως οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον κατηγορούμενο από την αίθουσα, στην οποία επανήλθε μόνο για την κατάθεση της μητέρας του.

Ο κατηγορούμενος έθεσε ερώτηση και στον πατέρα μίας άλλης αθλήτριας, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν είχε ακούσει κάτι για τις σχέσεις μεταξύ των δύο. Ανέφερε όμως πως ο κατηγορούμενος ήταν πιεστικός με τα παιδιά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο και ο ίδιος του είχε ζητήσει να μην είναι υπερβολικός, γιατί “τα παιδιά δεν είναι και στα ΟΥΚ”, προκαλώντας ξανά τον εκνευρισμό του κατηγορούμενου.

«Θα ήθελα λίγο να διορθώσω το προφίλ μου. Όταν έφυγα στο τέλος το 2013 είχα χτίσει εγώ την κόρη σας σωστά; Σας παρακαλώ είναι λίγο για το προφίλ μου. Επειδή έφερε ένα πολύ μεγάλο τίτλο τότε στο σωματείο η κόρη του μάρτυρα, κάτι που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί της. Κρίμα όμως γιατί έναν αθλητή σε μια επιτυχία τον συγχαίρουμε. Δεν θα κρίνουμε την προπονητική μέθοδο κύριε μάρτυρα. Τον πανηγυρίσαμε τον τίτλο μαζί κύριε…».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ