ΗΠΑ Πελόζι: Επισημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών λόγω COVID θα ήταν μεγσλύτερος χωρίς τον Μπάιντεν στην εξουσία


ΗΠΑ Πελόζι: Οι θάνατοι από την Covid ήταν 400.000 επί προέδρου Τραμπ Καθώς οι θάνατοι από την COVID-19 αγγίζουν το 1 εκατομμύριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι πρότεινε ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν ήταν στην εξουσία. «Ο Θεός ξέρει πόσο κακό θα ήταν αν δεν είχε λάβει τα μέτρα που έχει κάνει», είπε η Πελόζι την Πέμπτη στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου της στο Καπιτώλιο. Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021, ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν περίπου 400.000 υπό τον Πρόεδρο Τραμπ.

Ο Μπάιντεν έκανε εκστρατεία για να νικήσει την COVID-19 και η Πελόζι επανέλαβε ότι στόχος ήταν να «συντρίψει τον ιό». Στους 16 μήνες από τότε που οι Δημοκρατικοί έλεγξαν τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, επιπλέον 600.000 άνθρωποι πέθαναν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την COVID-19. Αργότερα την Πέμπτη, η Πελόζι θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στα σκαλιά του Καπιτωλίου με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας για τον τραγικό απολογισμό του 1 εκατομμυρίου νεκρών.

Ερωτηθείσα από το Fox News Digital την Πέμπτη εάν οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να είχαν κάνει οτιδήποτε άλλο για να αποτρέψουν τον αριθμό των νεκρών, η Πελόζι είπε ότι είναι «περήφανη» για τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίστηκε την κρίση.

«Θέλω να χαιρετίσω τον Πρόεδρο Μπάιντεν για ό,τι έχει κάνει στον αγώνα κατά της COVID», είπε η Πελόζι.

«Εκείνος έκανε μια δραστική διαφορά από την άρνηση στην οποία βρισκόταν η χώρα μας πριν και την έλλειψη προσοχής που της δόθηκε.

“Ο πρόεδρος δίνει προσοχή στην επιστήμη και τη διακυβέρνηση που απαιτείται για την αντιμετώπισή τους. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που έχει κάνει.”

Τις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας του Μπάιντεν, οι Δημοκρατικοί ψήφισαν γρήγορα το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης αξίας 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είχε σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ανοικοδόμηση της οικονομίας.

Ο Μπάιντεν θέσπισε απαιτήσεις εμβολίων για το ομοσπονδιακό εργατικό δυναμικό, το στρατιωτικό προσωπικό και άλλους υπαλλήλους — αν και έχουν αμφισβητηθεί νομικά — και ξεκίνησε μια εθνική προσπάθεια να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων με τουλάχιστον μία δόση έως τις 4 Ιουλίου 2021.

Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε περίπου ένα μήνα με καθυστέρηση. Τώρα, περίπου το 83% των Αμερικανών ηλικίας 5 ετών και άνω είναι τουλάχιστον εν μέρει εμβολιασμένοι.

Ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί θέλουν τώρα περισσότερα χρήματα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, καθώς εξαπλώνονται εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές.

Αλλά η χρηματοδότηση έχει σταματήσει στο Κογκρέσο καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να πληρωθεί το πακέτο.

Η Πελόζι επανέλαβε την Πέμπτη την ανάγκη να περάσουν περισσότερα χρήματα για τον κορωνοϊό και είπε ότι θέλει τουλάχιστον 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης απειλής – πέρα ​​από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν προτείνει οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας.

«Η στενοχώρια συνεχίζεται», είπε η Πελόζι, στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες του 1 εκατομμυρίου ζωών που χάθηκαν. «Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να ψηφίσουμε τη νομοθεσία για την COVID, ώστε να μπορούμε να αγοράσουμε εμβόλια, να παρέχουμε δοκιμές και θεραπείες».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ