Ουκρανός στρατηγός: «Ο πόλεμος θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους»


Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους, προβλέπει ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Ο πόλεμος κατά της Ρωσίας θα φτάσει σε σημείο καμπής μέχρι τα μέσα Αυγούστου και θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε στο Sky News ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ο υποστράτηγος Kιρίλο Μπουντάνοφ είπε: «Το οριακό σημείο θα είναι το δεύτερο μέρος του Αυγούστου. Οι περισσότερες από τις ενεργές πολεμικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Ως αποτέλεσμα, θα επανεβεβαιώσουμε την ουκρανική ισχύ σε όλα τα εδάφη μας που έχουμε χάσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας»

Είπε ότι η Ρωσία υφίσταται τεράστιες απώλειες –αν και δεν αναφέρθηκε στις απώλειες της Ουκρανίας– και είπε ότι δεν εξεπλάγη από την έκτασή τους, δεδομένου ότι η ρωσική ισχύς ήταν ένας «μύθος». «Δεν είναι τόσο ισχυρή. Είναι μια ορδή ανθρώπων με όπλα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπουντάνοφ είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο είχαν απωθηθεί σχεδόν στα ρωσικά σύνορα και ότι η πολυαναφερόμενη αποτυχία τους να διασχίσουν τον ποταμό Ντονέτς πριν από αρκετές ημέρες είχε ως αποτέλεσμα «βαριές απώλειες».

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και τεθωρακισμένα και μπορώ να πω ότι όταν έγιναν τα χτυπήματα του πυροβολικού πολλά από τα πληρώματα εγκατέλειψαν τον εξοπλισμό τους.

Υποστήριξε επίσης ότι η ρωσική ήττα στην Ουκρανία θα οδηγούσε στην απομάκρυνση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα εναντίον του. «Κινούνται με αυτόν τον τρόπο και είναι αδύνατο να το σταματήσουν», είπε. Δεν παρείχε ωστόσο κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ