Πρωϊνό ξύπνημα: Γιατί το πρωί δεν μπορούμε εύκολα να σηκωθούμε από το κρεβάτι


Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που είναι τόσο ενεργητικός το πρωί που αναρωτιέστε πώς στο καλό μπορεί να είναι έτσι κάθε μέρα; Δεν είστε οι μόνοι που αναρωτιέστε και αν ξυπνάτε νιώθοντας αόριστα και «κάπως», δεν έχετε άδικο να αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι που σας λείπει. Τα καλά νέα είναι ότι ο εγκέφαλος δεν μεταβάλλεται αμέσως από την κατάσταση. Αντίθετα, ο εγκέφαλος και το σώμα σας χρειάζονται λίγο χρόνο για να ξυπνήσουν. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να καταφέρετε να ξυπνήσετε τον εαυτό σας με συνέπεια και αργά και όχι απότομα.

Τι να κάνετε για ένα ευχάριστο και παραγωγικό ξεκίνημα της μέρας

  1. Επενδύστε σε ένα στρώμα υψηλής ποιότητας

Προσπαθήσατε ποτέ να ξυπνήσετε το πρωί μετά από μια νύχτα γεμάτη διασκέδαση; Ναι, δεν είναι διασκεδαστικό. Ενώ πράγματα όπως το φαγητό, η γυμναστική και η παρακολούθηση τηλεόρασης πολύ κοντά μέχρι την ώρα του ύπνου μπορεί να επηρεάσουν το κλείσιμο των ματιών σας, μπορεί να φταίει και ένα στρώμα χαμηλού επιπέδου. Εάν έχετε ένα στρώμα που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ή την ποσότητα του ύπνου σας ή οδηγεί σε πόνο, μπορεί να κάνει τον ύπνο σας κακής ποιότητας και να δυσκολέψει το να σηκωθείτε το πρωί.

  1. Σκεφτείτε τις συνήθειές σας

Εάν ακολουθείτε την ίδια ρουτίνα για χρόνια, είναι απολύτως πιθανό να συνδέετε τώρα ορισμένες δραστηριότητες με συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Κάνετε ως επί το πλείστον έντονες δραστηριότητες νωρίς, όπως τηλεόραση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δουλειά ή αποστολή email και στη συνέχεια δραστηριότητες που προκαλούν υπνηλία το πρωί τραβηγμένες κουρτίνες και μη χρήση ξυπνητηριού.

  1. Πάρτε ένα πραγματικό ξυπνητήρι και αφήστε το τηλέφωνο.

Φυσικά, πριν εφαρμόσετε κρέμα ματιών, θα πρέπει να ξυπνήσετε. Ενώ μερικοί άνθρωποι τείνουν φυσικά να σηκώνονται χωρίς ξυπνητήρι. Τα σημερινά ξυπνητήρια είναι πολύ πιο ήπια.

  1. Να είστε συνεπείς στους χρόνους σας και να θυμάστε το γιατί.

Το να έχετε την ίδια ώρα αφύπνισης κάθε μέρα της εβδομάδας, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα μπορεί να σας βοηθήσει στην αποστολή σας για να μάθετε πώς να ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του ρολογιού ύπνου-αφύπνισης.

Το να γίνεις πρωινός άνθρωπος δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά η αλλαγή μπορεί να γίνει. Το πιο πιθανό αν έχεις πραγματικά έναν ισχυρό λόγο να θέλετε να αλλάξετε το πρωινό σας ξύπνημα ακολουθήστε όλα τα παραπάνω και σίγουρα η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ