Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: «Κλείδωσαν» τα ποσά – Οι συσκευές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα


Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν μέχρι και τρεις παλιές συσκευές τους με καινούργιες.

Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν 350.000 νοικοκυριά.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν μέχρι και τρεις παλιές συσκευές τους με καινούργιες. Το πρόγραμμα αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Οι συσκευές που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα μέσα ποσά:

  • Ψυγεία: 300 ευρώ
  • Καταψύκτες: 150 ευρώ
  • Κλιματιστικά: 300 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

  • Πλυντήρια ρούχων
  • Πλυντήρια πιάτων
  • Πλεκτρικές κουζίνες

Εάν η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 350.000 ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επιπλέον πόρους ώστε και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να αλλάξουν τις συσκευές τους.

Πώς κάνετε την αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Όπως είχε διευκρινίσει παλιότερα ο κ. Σκρέκας, η διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας που όταν ανοίξει θα γίνεται με κωδικούς TaxisNet.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι προϋποθέσεις

Παράλληλα στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών αναφέρθηκε αναλυτικά ο υπουργός. «Η επιδότηση θα αφαιρείται από το κατάστημα δηλαδή το κατάστημα θα πουλάει τη συσκευή στον πελάτη αφαιρώντας την επιδότηση που δικαιούται. Θα είναι ελεύθερη η επιλογή των συσκευών με μια προϋπόθεση οι συσκευές που θα αγοράζονται οι καινούργιες θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας. Υποχρεωτικά θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή η οποία θα πρέπει να λειτουργεί κιόλας και στη συνέχεια από το κατάστημα θα παραδίδεται στα συστήματα διαχείρισης ώστε να ανακυκλωθούν αυτές οι συσκευές».

Έτσι, απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ