ΗΠΑ: Οι δόκιμοι της Πολεμικής Αεροπορίας ενδέχεται να μην αποφοιτήσουν εφόσον αρνούνται το εμβόλιο COVID


ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πέρυσι εντολή εμβολιασμού για τα μέλη της υπηρεσίας Τέσσερις δόκιμοι της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας ενδέχεται να μην αποφοιτήσουν ή να γίνουν στρατιωτικοί αυτόν τον μήνα και μπορεί να αναγκαστούν να επιστρέψουν χιλιάδες δίδακτρα, αφού αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, δήλωσαν αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας είναι η μόνη στρατιωτική ακαδημία μέχρι στιγμής που έχει ανακοινώσει κυρώσεις για αποτυχία εμβολιασμού.

Ο Στρατός και το Ναυτικό είπαν ότι οι ενήλικες δόκιμοι δεν αποκλείονται από την αποφοίτηση αυτού του μήνα λόγω του καθεστώτος εμβολιασμού τους. Ο εκπρόσωπος της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας, Αντισυνταγματάρχης Μπράιαν Μαγκουάιρ, δήλωσε ότι η αποφοίτηση απέχει δύο εβδομάδες και ότι οι δόκιμοι έχουν ακόμη χρόνο να «σταθμίσουν τις επιλογές τους». Υπάρχουν επίσης δύο μαθητές, ένας δευτεροετής και έξι πρωτοετείς στην ακαδημία που αρνήθηκαν το εμβόλιο κατά της COVID.

Πέρυσι, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε εντολή εμβολίου για τους στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις στρατιωτικές ακαδημίες.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είπε ότι το εμβόλιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ετοιμότητα του στρατού.

«Για να υπερασπιστούμε αυτό το Έθνος, χρειαζόμαστε μια υγιή και έτοιμη δύναμη», έγραψε ο Όστιν σε ένα σημείωμα του Αυγούστου. «Μετά από προσεκτική διαβούλευση με ειδικούς γιατρούς και στρατιωτική ηγεσία, και με την υποστήριξη του Προέδρου, αποφάσισα ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) είναι απαραίτητος για την προστασία της Δύναμης και την υπεράσπιση του αμερικανικού λαού».

Στρατιωτικοί ηγέτες έχουν πει ότι τα μέλη των στρατιωτικών υποχρεούνταν εδώ και καιρό να κάνουν μια σειρά από άλλα εμβόλια για να διασφαλίσουν την υγεία της δύναμης. Οι σπουδαστές στις στρατιωτικές ακαδημίες που δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί λαμβάνουν πολλά εμβόλια την πρώτη τους μέρα, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων για ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά, και κάνουν ετήσια εμβόλια γρίπης το φθινόπωρο.

Οι αναθεωρήσεις για την εξαίρεση εμβολίων του στρατού αμφισβητήθηκαν από μέλη του Κογκρέσου, τον στρατό και το κοινό σχετικά με το δίκαιο των αναθεωρήσεων. Έχουν επίσης υποβληθεί πολλές αγωγές για την αντίθεση στην εντολή του εμβολίου, με κύριο επίκεντρο το γεγονός ότι είχαν χορηγηθεί πολύ λίγες θρησκευτικές εξαιρέσεις.

Οι στρατιωτικές ακαδημίες στο παρελθόν είχαν ζητήσει από τους μαθητές να αποπληρώσουν τα δίδακτρα υπό ορισμένες συνθήκες, εάν φύγουν κατά τη διάρκεια του κατώτερου ή ανώτερου έτους τους.

Αυτές οι περιπτώσεις συχνά αφορούν μαθητές με πειθαρχικά ζητήματα.

Τελική απόφαση για την αποπληρωμή λαμβάνει ο γραμματέας της υπηρεσίας.

Το Σώμα Πεζοναυτών, το Ναυτικό, ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία απέλυσαν σχεδόν 4.000 εν ενεργεία μέλη της υπηρεσίας λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν. Πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες δείχνουν ότι περισσότεροι από 2.100 πεζοναύτες, 900 ναύτες, 500 στρατιώτες του στρατού και 360 αεροπόροι έχουν απολυθεί. Τουλάχιστον 50 μέλη της υπηρεσίας απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο αρχικό επίπεδο.

Τα μέλη της υπηρεσίας που αρνήθηκαν το εμβόλιο χωρίς να ζητήσουν εξαίρεση εξακολουθούν να παίρνουν εξιτήριο, ενώ η απαλλαγή όσων εμπλέκονται σε αγωγές αναστέλλεται εν μέσω των δικαστικών αγώνων. Ο στρατός είπε ότι έως και 20.000 στρατιωτικοί έχουν ζητήσει θρησκευτική εξαίρεση και ότι χιλιάδες τέτοιες αιτήσεις έχουν απορριφθεί. Περίπου το 99% του ενεργού Ναυτικού και το 98% της Πολεμικής Αεροπορίας, του Σώματος Πεζοναυτών και του Στρατού έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ