Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας 2022: “Βιώσιμες αστικές πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια”


Κάθε χρόνο, στις 15 Μαΐου, γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας. Η οικογένεια είναι η βασική μονάδα της κοινωνίας. Αυτή η ημέρα δίνει την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί για τα ζητήματα που σχετίζονται με τις οικογένειες και να αυξηθεί η γνώση για τις κοινωνικές, οικονομικές και δημογραφικές διαδικασίες που τις επηρεάζουν. Το 1993, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε με ψήφισμα (A/RES/47/237) ότι η 15η Μαΐου κάθε έτους πρέπει να εορτάζεται ως η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας. Αυτή η ημέρα παρέχει την ευκαιρία να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση για ζητήματα που σχετίζονται με τις οικογένειες και να αυξηθεί η γνώση των κοινωνικών, οικονομικών και δημογραφικών διαδικασιών που επηρεάζουν τις οικογένειες.

Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Η ημέρα στοχεύει να τονίσει τη σημασία της οικογένειας ως το πιο ουσιαστικό στοιχείο κοινωνικής αλληλεγγύης και γαλήνης κοινωνίας. Η λέξη οικογένεια έχει πολλές έννοιες και κατέχει επίσης μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή ενός ατόμου. Το να αφιερώνετε χρόνο για να περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να επανασυνδεθείτε ως οικογένεια μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα ποτέ. Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας, Οικογένειες και Αστικοποίηση, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για βιώσιμες αστικές πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια.

Η αστικοποίηση είναι μια από τις πιο σημαντικές τάσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας, καθώς και τη ζωή και την ευημερία των οικογενειών γενικότερα. Η βιώσιμη αστικοποίηση συνδέεται με την επίτευξη πολλών Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), όπως η εξάλειψη της φτώχειας, η καλή υγεία και η ευημερία, κάνοντας τις πόλεις ασφαλείς και βιώσιμες καθώς και μειώνοντας την ανισότητα σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι ΣΒΑ και η εκπλήρωσή τους εξαρτώνται από την καλή διαχείριση της αστικοποίησης προς όφελος των οικογενειών και την ενίσχυση της ευημερίας όλων των γενεών που ζουν στις πόλεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ