Περπάτημα στην άμμο: Κάντε τη βόλτα στη παραλία ακόμα καλύτερη;


Δεν υπάρχει τίποτα σαν να νιώθεις τον ήλιο στο πρόσωπό σου και το ζεστό αεράκι στο δέρμα σου ενώ κάνεις βόλτα σε μια παραλία. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά υπάρχει πραγματικά τεχνική στο περπάτημα στην παραλία. Για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη για την υγεία από το περπάτημα στην παραλία, ακολουθήστε τις παρακάτω στρατηγικές από ειδικούς φυσικής κατάστασης που ειδικεύονται στις προπονήσεις πεζοπορίας. Οι συμβουλές τους θα ενισχύσουν τους μυς σας και θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας — και θα σας επιτρέψουν να ασκηθείτε στην παραλία αποτελεσματικά και με ασφάλεια. 

Απολαύστε το περπάτημα στην άμμο

  • Ευκολία στη βόλτα σας: Ξεκινήστε με λίγα λεπτά περπάτημα στο πεζοδρόμιο και αργότερα κατευθυνθείτε προς την άμμο. Αυξήστε την ταχύτητά σας και τη συνολική σας απόσταση πιο σταδιακά από ό,τι θα κάνατε αν περπατούσατε με παπούτσια σε πιο λεία επιφάνεια, επειδή οι μύες στα πόδια ή στους αστραγάλους σας μπορεί να μην είναι τόσο προσαρμοσμένοι στο περπάτημα στην ανώμαλη άμμο.  Με την ηλιοφάνεια, τον καθαρό αέρα και την ενίσχυση των ενδορφινών, είναι εύκολο να κάνετε πάρα πολλά βήματα χωρίς καν να το καταλάβετε. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, όμως μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο τραυματισμού, να έχετε κράμπες στους μύες ή να χρειαστεί να καθίσετε για να ξεκουραστείτε για λίγο στη μέση της προπόνησής σας.
  • Δώστε προσοχή. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν περπατάτε σε μια πολυάσχολη ώρα της ημέρας, όταν τα παιδιά τρέχουν στριγύρω, ώστε να μην χτυπήσετε. Φροντίστε να προσέχετε αιχμηρά αντικείμενα – όπως κοχύλια, πέτρες, σκουπίδια και ακόμη και μέδουσες – που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό στα πόδια σας. Ομοίως, δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεται το σώμα σας, ώστε να μην το παρακάνετε.
  • Προστατέψτε τα πόδια σας. Εάν διαπιστώσετε ότι το περπάτημα ξυπόλητος είναι δύσκολο,εξαιτίας των κοχυλιών στην παραλία ή εξαιτίας κάποιας πάθησης όπως η διαβητική νευροπάθεια που σας θέτει σε κίνδυνο τραυματισμών στα πόδια, τα υποστηρικτικά υποδήματα είναι απαραίτητα για το περπάτημα στην παραλία. Αναζητήστε παπούτσια ή σανδάλια νερού που θα σας κάνουν να νιώθετε άνετα στην άμμο.
  • Φοράτε αντηλιακό.Μπορεί να έχει συννεφιά και αεράκι, αλλά ο ήλιος είναι ακόμα εκεί. Για να μειώσετε τον κίνδυνο έκθεσης στον ήλιο, κάντε βόλτες στην ανατολή ή στη δύση του ηλίου.

  • Φέρτε νερό. Ακολουθώντας την ίδια γραμμή χρήσης αντηλιακού ακόμα και όταν έχει συννεφιά, να κρατάτε και λίγο νερό μαζί σας. Με το δροσερό αεράκι της θάλασσας θα μπορούσατε να αφυδατωθείτε χωρίς να το καταλάβετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν προσπαθείτε να κάνετε μια σκληρή προπόνηση και δίνει ακόμα περισσότερους λόγους για να επιλέξετε έναν πρωινό ή βραδινό περίπατο στην παραλία.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ