Κίνα Πεκίνο: Επαναφέρει τους περιορισμούς για την COVID καθώς αυξάνονται τα κρούσματα


Κίνα Πεκίνο: Το Πεκίνο επεκτείνει τον κανόνα εργασίας από το σπίτι καθώς συνεχίζουν να έρχονται νέα κρούσματα COVID Το Πεκίνο επαναφέρει τους περιορισμούς για την COVID καθώς αυξάνονται τα κρούσματα Οι κινεζικές αρχές παρέτειναν τους κανόνες εργασίας από το σπίτι σε τέσσερις από τις 16 συνοικίες του Πεκίνου την Κυριακή, καθώς η πόλη συνεχίζει να αγωνίζεται με την εξάπλωση της COVID-19. Οι τέσσερις πληγείσες συνοικίες περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αρχές της πόλης έδωσαν στη δημοσιότητα επίσημους αριθμούς που αναφέρουν ότι 55 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν από την Παρασκευή έως το απόγευμα του Σαββάτου, με σχεδόν δώδεκα να εντοπίζονται εκτός περιοχών που είναι σε καραντίνα. Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές έχουν ιστορικό δημοσιοποίησης ψευδών δεδομένων για την COVID-19 και παραπλανούν τακτικά αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων κατά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, η Σανγκάη θα αρχίσει σύντομα να αίρει το lockdown σε κοινότητες που δεν αναφέρουν θετικά κρούσματα εντός 14 ημερών μετά από έναν άλλο γύρο δοκιμών για COVID-19, δήλωσαν οι αρχές το Σάββατο. Οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί έρχονται μετά από περισσότερο από ένα μήνα αυστηρών περιορισμών τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σανγκάη.

Το ξέσπασμα του Πεκίνου είναι μικρό σε σύγκριση με αυτό της Σαγκάης, όπου καταγράφηκαν δημόσια περισσότερα από 500.000 κρούσματα. Η Σανγκάη είδε επίσης τους πιο αυστηρούς περιορισμούς, με τα μέσα μεταφοράς να κλείνουν και οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μένουν μέσα στα σπίτια τους.

Τα μέτρα καραντίνας προκάλεσαν εκτεταμένη πείνα σε όλη την πόλη.

Η πόλη παραμένει σε lockdown, αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ