ΗΠΑ Πανδημία Covid-19: Η Επιχείρηση Warp Speed ​​του Τραμπ έκανε το «αδύνατο» δυνατό


ΗΠΑ Πανδημία Covid-19: Ο ευκίνητος ιδιωτικός τομέας της Αμερικής έδωσε την επιτυχία στον αμερικανικό λαό Θα λάβει ο Τραμπ τα εύσημα για το επίτευγμα της  Επιχείρησης Warp Speed; Το πάνελ All-Star «Ειδική Έκθεση» συζητά την πολιτική του προέδρου για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό «Πρώτα η Αμερική». Η 15η Μαΐου σηματοδοτεί τη διετή επέτειο από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που εισήγαγε την Επιχείρηση Warp Speed ​​στον κόσμο ανακοινώνοντας ότι η Αμερική θα παραδώσει εκατομμύρια ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους ανθρώπους της πριν από το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ευρήματα του Ιδρύματος Κοινοπολιτείας, η παράδοση αυτών των εμβολίων σε χρόνο ρεκόρ έχει ήδη αποτρέψει περισσότερους από 2 εκατομμύρια θανάτους Αμερικανών.

Πρώην μέλη του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Προέδρου εκτίμησαν ότι αυτά τα εμβόλια απέτρεψαν επίσης την απώλεια τρισεκατομμυρίων δολαρίων οικονομικής παραγωγής και εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Καθώς μια μικρή ομάδα από εμάς συγκεντρωθήκαμε στο Rose Garden πριν από δύο χρόνια εκείνη τη ζεστή, υγρή ανοιξιάτικη μέρα, ήμασταν κατάλληλα σίγουροι για την πιθανή επιτυχία μας.

Είχαμε έναν πρόεδρο που πίστευε βαθιά στο καινοτόμο πνεύμα και την εφευρετικότητα του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ.

Είχαμε επίσης έναν γραμματέα, τον Alex Azar, ο οποίος είχε περάσει μια δεκαετία στον φαρμακευτικό τομέα και γνώριζε περισσότερα για τα κίνητρα και τα όρια κινδύνου από οποιονδήποτε από τους προκατόχους του.

Προσθέστε σε αυτό έναν στρατηγό τεσσάρων αστέρων, τον Γκας Πέρνα, του οποίου η Διοίκηση Υλικών Στρατού αλίευε την υλικοτεχνική της πείρα υποστηρίζοντας μάχιμες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή για είκοσι συναπτά έτη.

Τέλος, μόλις είχαμε στρατολογήσει δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένους ειδικούς στην ανάπτυξη και την κατασκευή εμβολίων, τον Moncef Slaoui και τον Carlo de Notaristefani, αντίστοιχα.

Αυτή ήταν μια ομάδα όλων των αστέρων.

Το Operation Warp Speed ​​είναι «μία από τις μεγάλες επιτυχίες στην αμερικανική ιστορία»: Γερουσιαστής Rubio Video

Πέρα από τα μέλη αυτής της μικρής ομάδας Warp Speed, ωστόσο, κρύβονταν σοβαρά επαγγέλματα αμφιβολίας.

Εκείνο ακριβώς το απόγευμα, στις 15 Μαΐου 2020, για παράδειγμα, ο Μπράιαν Ουίλιαμς έπαιρνε συνέντευξη από τον Δρ Ίρβιν Ρέντλενερ, Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Ετοιμότητας για Καταστροφές του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Αναφερόμενος στη δήλωση του Προέδρου Τραμπ νωρίτερα εκείνη την ημέρα, σχολίασε: «Είναι αδύνατο να γίνει αυτό μέχρι το τέλος του έτους». Κάποιοι μπορεί να θεωρούσαν τα σχόλια του Δρ. Ρέντλενερ απλή πολιτική ρητορική, αλλά με ιστορικά πρότυπα η άποψή του ήταν βάσιμη.

Ο προηγούμενος καλύτερος χρόνος στην ιστορία για την κυκλοφορία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στην αγορά ήταν περίπου τέσσερα χρόνια τη δεκαετία του 1960. Αυτό σε μια εποχή που δεν βρισκόμασταν στη μέση μιας παγκόσμιας πανδημίας που περιόριζε τη διαθεσιμότητα του ίδιου του εξοπλισμού, των πρώτων υλών και της εργασίας που απαιτούνται για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη διανομή των εμβολίων.

Αυτό που πέτυχε το πρόγραμμα Operation Warp Speed ​​υπό την ηγεσία του Προέδρου Τραμπ και του Υπουργού Αζάρ τους επόμενους επτά μήνες ήταν εξαιρετικό και πρωτοφανές. Siegel: Ο Μπάιντεν πρέπει να συγχαρεί τον Τραμπ για την επιτυχία της επιχείρησης Warp Speed ​​Βίντεο Συγκεκριμένα, αυτό: Υποστήριξε την επέκταση 27 παραγωγικών εγκαταστάσεων που κυμαίνονται από την παραγωγή φιαλιδίων για τη διατήρηση των εμβολίων έως τις εγκαταστάσεις που παρήγαγαν τα εμβόλια και πλήρωσαν τα φιαλίδια·

Ξεκίνησε περισσότερους από 100.000 Αμερικανούς μέσω αυστηρών κλινικών δοκιμών σε χρόνο ρεκόρ.

Ίδρυσε ένα ηλεκτρονικά συνδεδεμένο δίκτυο διανομής με περισσότερες από 50.000 τοποθεσίες εμβολίων. Δημιούργησε ειδικά δοχεία για την αποθήκευση και τη μεταφορά των εμβολίων στους μείον 80 βαθμούς Κελσίου.

Ασφάλισε περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο βελόνες και σύριγγες για τη χορήγηση των εμβολίων.

Ίδρυσε τους κόμβους διανομής μέσω των οποίων θα ρέουν εκατομμύρια εμβόλια.

Και εξασφάλισε τον ξηρό πάγο που είναι απαραίτητος για να διατηρηθούν τα εμβόλια στις απαιτούμενες θερμοκρασίες. Dr. Siegel:

Το Operation Warp Speed ​​είναι «ιστορικό»

Πώς τα κάναμε όλα αυτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Με απλά λόγια, απευθυνθήκαμε και κινητοποιήσαμε τις εμβληματικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα της Αμερικής. Φυσικά, οι περισσότεροι Αμερικανοί μέχρι τώρα αναγνωρίζουν τα ονόματα των Moderna, Johnson & Johnson και Pfizer, αλλά προσθέστε σε αυτά τις απολύτως ηρωικές προσπάθειες εταιρειών όπως: Corning, που ανέπτυξε γυάλινα φιαλίδια τα οποία αντέχουν στη θραύση.

McKesson που δημιούργησε και διένειμε όλα τα κιτ χορήγησης εμβολίων.

Η FedEx και η UPS που παρέδωσαν άψογα τα εμβόλια και τα κιτ σε δεκάδες χιλιάδες τοποθεσίες διανομής.

Η CVS και η Walgreen’s που σχεδίασαν και στη συνέχεια ανέπτυξαν κινητά τροχόσπιτα εμβολίων σε κάθε οίκο ευγηρίας στη χώρα για να εμβολιάσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες μας τους πρώτους μήνες του 2021.

Και η Palantir που ανέπτυξε το πιο εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης εμβολίων που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Operation Warp Speed ​​σημειώνει νέο ορόσημο με την έγκριση του FDA για το βίντεο εμβολίου Moderna

Ναι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέτρεψε την επιτυχία της Επιχείρησης Warp Speed, αλλά ο ευκίνητος ιδιωτικός τομέας της Αμερικής παρέδωσε την επιτυχία στον αμερικανικό λαό.

Τα επιτεύγματα της Επιχείρησης Warp Speed ​​αποτελούν φόρο τιμής τόσο σε μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που «έμεινε στη λωρίδα της» όσο και σε έναν επιδέξιο ιδιωτικό τομέα που στράφηκε γρήγορα για την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη διανομή και τη χορήγηση εμβολίων. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέλαβε οικονομικούς κινδύνους που η φαρμακευτική βιομηχανία δεν θα επωμιζόταν ανεξάρτητα. Καθιέρωσε επίσης ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο για τη χορήγηση αδειών χρήσης έκτακτης ανάγκης νωρίς στη διαδικασία και χρησιμοποίησε τον Νόμο για την Άμυνα Παραγωγής για να επαναπροτεραιοποιήσει γρήγορα την αλυσίδα εφοδιασμού υπέρ εκείνων που παράγουν τα εμβόλια.

Τέλος, συντόνισε τους ρόλους των εταίρων του ιδιωτικού τομέα.

Ο ιδιωτικός τομέας χρησιμοποίησε προηγμένες τεχνολογίες, δυνατότητες στις οποίες επένδυε για δεκαετίες και την εφευρετικότητά του να καινοτομεί και να προσφέρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες σε χρόνο ρεκόρ.

Έτσι μοιάζει μια επιτυχημένη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καθώς φτάνουμε τώρα στη διετή επέτειο της Επιχείρησης Warp Speed, ελπίζω ότι ο αμερικανικός λαός θα σκεφτεί το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν ανέπτυξε, κατασκεύασε, ​​διένειμε και χορήγησε τόσα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια τόσο γρήγορα ή επιδέξια όσο κάναμε.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2021, μόλις δεκαπέντε μήνες μετά τον πρώτο χαρακτηρισμό του DNA του ιού COVID-19, όποιος Αμερικανός επιθυμούσε ένα εμβόλιο είχε πρόσβαση σε ένα.

Σε αυτήν την εποχή του πολιτικού διχασμού, ακούμε συνεχή κριτική τόσο για την ομοσπονδιακή μας κυβέρνηση όσο και για το ελεύθερο επιχειρηματικό μας σύστημα.

Το Operation Warp Speed ​​είναι ένα παράδειγμα του πώς, όταν είναι σωστά δομημένη και καθοδηγείται, μια συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο μπορεί να καταστήσει δυνατό αυτό που εμπειρογνώμονες όπως ο Dr. Redlener ισχυρίστηκαν ότι θα ήταν αδύνατο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ