Ψυχική Υγεία Βρετανία: Μήνυμα κατά της μοναξιάς από το παλάτι του Ηνωμένου Βασιλείου


Ψυχική Υγεία Βρετανία: Το μήνυμα κατά της μοναξιάς από τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον Ένα σημαντικό μήνυμα σε εθνικό επίπεδο μεταδόθηκε την Παρασκευή (13/05/2022) από τουλάχιστον 500 ραδιοφωνικούς σταθμούς της Βρετανίας και κομιστές αυτού του μηνύματος κατά της μοναξιάς ήταν ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ.

Δώστε προσοχή σε όσους αισθάνονται μόνοι είπαν στο “Λεπτό Ψυχικής Υγείας” τα δυο μέλη της βασιλικής οικογένειας.

“Γεια, είμαι η Κάθριν, και εγώ είμαι ο Ουίλιαμ. Και θα θέλαμε να μιλήσουμε για ένα μόνο λεπτό για τη μοναξιά”, είπαν.

Και οι δυο, ασχολούνται ενεργά με τα θέματα ψυχικής υγείας και μάλιστα ο Γουίλιαμ είχε μιλήσει στο παρελθόν για τον δικό του αγώνα μετά τον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνας, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Έρευνα στη Βρετανία έχει δείξει ότι το 11% των πολιτών από 16 ως 24 ετών στη Βρετανία έχουν βιώσει ένα αίσθημα μοναξιάς, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με άλλη έρευνα οι νέοι έχουν την μεγαλύτερη δυσκολία να ζητήσουν βοήθεια.

Εστιάζοντας στα δυο χρόνια της πανδημίας ο Γουίλιαμ είπε ότι όλο αυτό το διάστημα είδαμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Όλη η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία στην Βρετανία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ