Ria Novosti: Oι πολιορκημένοι του Άζοφσταλ ύψωσαν λευκή σημαία και διαπραγματεύονται


Ο ρωσικός στρατός διαπραγματεύεται με την ουκρανική πλευρά στο υπό πολιορκία εργοστάσιο Άζοφσταλ της Μαριούπολης, μεταδίδει το Ria Novosti

H ρωσική πλευρά διαπραγματεύεται με την ουκρανική στο Άζοφσταλ δήλωσε στο δίκτυο Rossiya 1, ο Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, διοικητής της ταξιαρχίας Βοστόκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Εννέα Ουκρανοί στρατιωτικοί με λευκή σημαία βγήκαν από τη σήραγγα από το έδαφος της επιχείρησης, είπε. Σύμφωνα με τον Χοντακόφσκι, αφού οι δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), απέκλεισαν αρκετές σημαντικές περιοχές, ο «εχθρός βρέθηκε σε απελπιστική κατάσταση».

«Όπως αποδείχθηκε, η ομάδα βγήκε για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα ενός μεγαλύτερου μπλοκ, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο Άζοφσταλ. Αρκετοί από τους στρατιωτικούς μας μαζί με την ομάδα που έφυγε από τη σήραγγα με λευκές σημαίες, μπήκαν και πάλι στη σήραγγα για τη διεξαγωγή της διαδικασίας διαπραγμάτευσης. Δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα (..) αυτή τη στιγμή», συνέχισε ο διοικητής της ταξιαρχίας.

Στα μέσα Απριλίου, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Iγκόρ Κονασένκοφ είπε ότι ολόκληρη η επικράτεια της Μαριούπολης «καθαρίστηκε» από τον ουκρανικό στρατό, ξένους μισθοφόρους και τους νεοναζί από το τάγμα Αζόφ.

Τα απομεινάρια των ουκρανικών δυνάμεων παγιδεύθηκαν στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Aζοφσταλ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε ακατάλληλη την εισβολή στο εργοστάσιο και διέταξε να αποκλειστεί ολόκληρη η βιομηχανική ζώνη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ