Προειδοποίηση Πούτιν: Θα αντιδράσουμε στην ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών σε Φινλανδία – Σουηδία


Η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στην Φινλανδία και την Σουηδία θα απαιτήσουν αντίδραση από την Μόσχα δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί «απειλή» από μόνη της, αλλά η Μόσχα θα αντιδράσει σε μια επέκταση στρατιωτικών υποδομών στα εδάφη αυτών των χωρών, καθώς οι δύο σκανδιναβικές χώρες πλησιάζουν στην ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μια τέτοια «διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή (…) αλλά η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στα εδάφη αυτών των χωρών θα οδηγήσει φυσικά σε απάντηση», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις Φινλανδίας, Σουηδίας

Την εκτίμηση ότι τυχόν ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει τη στρατηγική ασφάλειας στην Ευρώπη διατύπωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις.

«Υπάρχει ανάγκη για μια πολύ βαθιά ανάλυση σχετικά με τις πιθανές συνέπειες. Δεν πιστεύουμε, δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι η είσοδος της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει ή θα βελτιώσει την στρατηγική ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ