Κολύμπι: 3 tips για να χάσετε βάρος [vid]


Η καθιέρωση μιας αποτελεσματικής, βιώσιμης ρουτίνας άσκησης είναι βασικό συστατικό οποιασδήποτε στρατηγικής απώλειας βάρους, λέει ο Russell F. Camhi, παθολόγος πρωτοβάθμιας περίθαλψης και αθλητικής ιατρικής στο Northwell Health Orthopedic Institute στο Great Neck της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος είναι επικεφαλής ιατρός της ομάδας στο Πανεπιστήμιο Hofstra στο Uniondale της Νέας Υόρκης και επίκουρος καθηγητής στο Hofstra/Northwell School of Medicine.

Ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα άσκησης για απώλεια βάρους θα πρέπει να περιλαμβάνει καρδιαγγειακή άσκηση – η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει κολύμπι, λέει ο Camhi. Η κολύμβηση παρέχει εξαιρετικά καρδιαγγειακά οφέλη και το πρόσθετο πλεονέκτημα της ευκολίας στις αρθρώσεις, τα γόνατα και τα πόδια. «(Η κολύμβηση) είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα που έχουν αρθρίτιδα ισχίου, γόνατος ή αστραγάλου», σημειώνει ο καθηγητής. «Το περπάτημα, το τρέξιμο και η προπόνηση σε διάδρομο ασκούν μεγάλη πίεση στις αρθρώσεις. Το σωματικό βάρος ενός ατόμου μεγεθύνεται οκτώ φορές σε μία μόνο άρθρωση όταν τρέχει και ανεβαίνει και κατεβαίνει τις σκάλες».

Η κολύμβηση είναι ένας καλός τρόπος άσκησης για άτομα όλων των ηλικιών, αλλά είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ασθενείς με παχυσαρκία, επειδή βοηθά στη μείωση του στρες στις αρθρώσεις τους, εξηγεί.

Πώς να χάσετε βάρος κολυμπώντας

Ακολουθούν 3 συμβουλές για να χάσετε βάρος, ενώ κολυμπάτε:

  • Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια πρωινή βουτιά.

Το κολύμπι το πρωί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας – και δεν χρειάζεται να πηδάτε στην πισίνα με άδειο στομάχι. Παρά τα όσα συχνά λέγονται, είναι ασφαλές να φάτε ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ πριν κολυμπήσετε, λέει ο Jamie Costello, διευθυντής στο Pritikin Longevity Center στο Μαϊάμι. «Υπήρξε κάποια σύγχυση ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να βοηθήσει το σώμα να χρησιμοποιήσει το λίπος ως καύσιμο, αλλά η έρευνα δείχνει ότι οι συνολικές θερμίδες που καταναλώνονται και καίγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αυτές που τελικά καθορίζουν την απώλεια λίπους σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των γευμάτων».

Ο Pritikin προτείνει να χωρίσετε το πρωινό σας καταναλώνοντας μισή μπανάνα ή μισό φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης με μούρα για να διακόψετε τη νυχτερινή σας νηστεία 15 με 20 λεπτά πριν κάνετε έντονη άσκηση το πρωί. «Μετά την προπόνηση, ένα πρωινό με ασπράδια αυγών και λαχανικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε στους μύες την απαραίτητη πρωτεΐνη (που χρειάζονται).», συμπληρώνει.

  • Ανεβάστε το ρυθμό.

Το κολύμπι με ταχύτερο ρυθμό καίει περισσότερες θερμίδες από το να κολυμπάς αργά και σταθερά, λέει ο Michele Smallidge, λέκτορας και διευθυντής του B.S. Προγράμματος Επιστήμης της Άσκησης από τη Σχολή Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο του New Haven στο West Haven του Κονέκτικατ. «Η αυξημένη προσπάθεια για «επιτάχυνση του ρυθμού» ή αύξηση της προσπάθειας θα κάψει περισσότερες θερμίδες μέσα σε αυτή τη μονάδα χρόνου». Ο ίδιος προτείνει την ανάπτυξη ενός δομημένου σχεδίου, ίσως κολύμπι με ομάδα ή συνεργασία με προπονητή, ώστε να ξεπεραστούν τα σωματικά και ψυχικά εμπόδια για να κολυμπήσετε πιο δυνατά και πιο γρήγορα.

  • Για να έχει ενδιαφέρον, αλλάξτε τη ρουτίνα κολύμβησης.

Όπως με κάθε μορφή άσκησης, εάν κολυμπάτε με το ίδιο επίπεδο έντασης για μια περίοδο εβδομάδων ή μηνών, οι προσπάθειές σας για απώλεια βάρους μπορεί να αυξηθούν, λέει ο Smallidge. Ωστόσο, η κολύμβηση στην ίδια απόσταση με τον ίδιο ρυθμό θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει πλήξη, η οποία μπορεί να δυσκολέψει τη διατήρηση του κινήτρου μακροπρόθεσμα. Η εναλλαγή της ρουτίνας της κολύμβησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την άσκηση ενδιαφέρουσα, λέει ο Smallidge.

Aκολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ