Με το Π.Δ 100/2008- ΦΕΚ 156/α/31-07-2008 καταργήθηκε η παράγραφος 2 του άρθρου 1 του Π.Δ 82/2006 (α86) για τους πτυχιούχους στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ .


Οι τίτλοι σπουδών ΑΕΙ-ΤΕΙ που αποκτούν με φοίτηση παράλληλα της εργασίας τους

Αναγνωρίζεται η απόκτηση πτυχίου μισθολογικά και βαθμολογικά από την υπηρεσία κάθε εργαζομένου μετά από εύλογο χρονικό διάστημα ως επιβράβευση των προσπαθειών του για συνεχή επιμόρφωση, για τροποποίηση του άρθρου 10 παρ. 2 του ν.3686/2008, ώστε να αρθεί η αντισυνταγματικότητα και κατ’ εξαίρεση οι αρχιφύλακες που έχουν προαχθεί με προαγωγικές εξετάσεις πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, να προάγονται στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου εφόσον συμπληρώσουν τουλάχιστον δύο (2) έτη στο βαθμό και ο τίτλος σπουδών τους δεν λήφθηκε υπόψη για την προαγωγή τους χωρίς εξετάσεις στο βαθμό του αρχιφύλακα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και επειδή η Ελληνική Αστυνομία δεν επιβραβεύει με άλλο τρόπο την απόκτηση πτυχίου, εν αντιθέσει όπως ίσχυε παλαιότερα, όσοι ήταν κάτοχοι πτυχίου έπαιρναν έναν βαθμό…

Γιατί όχι και τώρα, γιατί να μην πάμε μπροστά και πάμε πίσω;

Η πολιτεία να αίρει το αίσθημα αδικίας που δημιουργείται και παράλληλα να δώσει κίνητρο για πρόσθετη επιμόρφωση των συναδέλφων με γνώσεις εξειδικευμένες που θα ωφελήσουν στο μέγιστο βαθμό και την ίδια την υπηρεσία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ