Λάδι καρύδας: Για απαλό δέρμα και μεταξένια μαλλιά


Στην Ινδία, το λάδι καρύδας είναι ένα συστατικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Κι ενώ κάποιοι το χρησιμοποιούν για μαγείρεμα, άλλοι το αξιοποιούν για να κάνουν μασάζ στα μαλλιά τους και να θρέψουν το δέρμα τους. Αυτό το απίστευτο λάδι, σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης, εκτός από τις αποτελεσματικές ενυδατικές του ιδιότητες.

Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα

Το λάδι καρύδας δρα ως φυσική ενυδατική κρέμα και μειώνει την απώλεια νερού στο ξηρό δέρμα. Λειτουργεί εξαιρετικά και ως βάλσαμο για τα χείλη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ως highlighter σε μικρή ποσότητα πάνω από το μακιγιάζ για να κάνετε το δέρμα σας να λάμπει. Το μασάζ με λάδι καρύδας στα πετσάκια σας μπορεί να δώσει λάμψη στα ξηρά και εύθραυστα νύχια και να αποτρέψει το σπάσιμο.

Λειτουργεί ως καθαριστικό

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του μακιγιάζ και τον απαλό καθαρισμό του δέρματος. Οι αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανική επιλογή για επιδερμίδες με τάση ακμής. Ωστόσο, θυμηθείτε να κάνετε διπλό καθαρισμό αφού χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας στο πρόσωπό σας για να αποφύγετε το φράξιμο. Το φυσικό λάδι καρύδας χωρίς πρόσθετα χημικά είναι ασφαλές για το ευαίσθητο δέρμα και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μασάζ σε μωρά.

Ελαχιστοποιεί την πιτυρίδα

Ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής οδηγεί συχνά σε πιτυρίδα και μπορεί να αποφευχθεί αν του κάνετε μασάζ με ζεστό λάδι καρύδας. Κάντε μασάζ με το λάδι τουλάχιστον μία ώρα πριν πλύνετε τα μαλλιά σας. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το λάδι καρύδας μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής και να προσφέρει ανακούφιση από ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής.

Θρέφει τα μαλλιά

Το λάδι καρύδας ενυδατώνει και επίσης περιποιείται τα μαλλιά σας. Τα θρεπτικά και ενυδατωμένα μαλλιά είναι λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο. Είναι λοιπόν καλό για όσες έχουν ξηρά και εύθραυστα μαλλιά. Η εφαρμογή λαδιού καρύδας στα μαλλιά σας δίνει επίσης στις αγαπημένες σας τρέσες φυσική λάμψη. Το λάδι καρύδας προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας δημιουργώντας ένα φράγμα που εμποδίζει τα βακτήρια και τους ερεθιστικούς παράγοντες να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ