Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο δεύτερος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται δεύτερη φορά τον Λευκό Οίκο


Το δεύτερο ταξίδι στην Ουάσιγκτον σε διάστημα διετίας πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος ήταν ο προηγούμενος Έλληνας πρωθυπουργός που πέρασε περισσότερες από μια φορές το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Διήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου βρίσκονται στην Ουάσιγκτον και μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (16/5) με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ενώ την Τρίτη (17/5) θα ακολουθήσει η ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν επισκέπτεται για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του, τον Λευκό Οίκο. Ο πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2020 βρέθηκε ξανά στην Ουάσιγκτον, όπου είχε γίνει δεκτός από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2020.ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έτσι, ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης έγινε ο δεύτερος Έλληνας πρωθυπουργός που πέρασε για δεύτερη φορά το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Ο πρώτος ήταν ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος τον Απρίλιο του 1996 έγινε δεκτός από τον Μπιλ Κλίντον.

Τον Ιανουάριο του 2002, ο Κώστας Σημίτης επέστρεψε στον Λευκό Οίκο έτσι ώστε να συναντηθεί με τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. Τη συνάντηση τότε είχαν μονοπωλήσει οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 και η είσοδος της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ