Μπάιντεν: Το tweet του Αμερικανού προέδρου μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Ο Τζο Μπάιντεν με ανάρτησή του στο twitter αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τησ υνάντησή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε μια ανάρτηση στα social media.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπάιντεν αναφέρει: «Σήμερα, καλωσόρισα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο για διμερή συνάντηση. Επιβεβαιώσαμε την ισχυρή μας σχέση, γιορτάσαμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας και συζητήσαμε τις συνεχείς προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Μπάιντεν: Η σημαντικότερη αποστολή μας είναι η θωράκιση της δημοκρατίας

«Νομίζω πως η σημαντικότερη αποστολή μας είναι η θωράκιση της δημοκρατίας και των αξιών της ανά τον κόσμο» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επέμεινε πως η στήριξη, που απολαμβάνει διαχρονικά από την ελληνοαμερικανική κοινότητα αποτελεί για αυτόν έμπνευση.

Αναφερόμενος στον πόλεμο κατά της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ο κ. Μπάιντεν, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για το «ηθικό κουράγιο να αποκηρύξει την επίθεση του Πούτιν, αλλά και να υποδεχθεί η χώρα μας πρόσφυγες από την Ουκρανία». Έκανε, μάλιστα λόγο για «παραπληροφόρηση, βάναυση και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και σε εγκλήματα πολέμου και μάλιστα σε βάρος παιδιών». Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε, δε, ότι το διακύβευμα σήμερα είναι να μην επικρατήσει ο αυταρχισμός της δημοκρατίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ