Washington Post: Ο Μπάιντεν επαινεί την Ελλάδα για τον ηγετικό της ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας


Εκτενή αναφορά έκανε η Washington Post με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την Post, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τη Δευτέρα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την «ηθική ηγεσία» της χώρας του στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Μπάιντεν επαίνεσε την Ελλάδα για την επίδειξη «ηθικής σαφήνειας» επιβάλλοντας γρήγορα κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, παρέχοντας στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, δεχόμενη παράλληλα Ουκρανούς πρόσφυγες που διέφυγαν από τη σύγκρουση.

«Βοηθάμε τους Ουκρανούς να πουν όχι στη ρωσική επιθετικότητα», είπε ο Μπάιντεν. «Και λέμε όχι στην τυραννία, στην ιδέα ότι οι απολυταρχίες θα ξεπεράσουν τις δημοκρατίες στον 21ο αιώνα, γιατί αυτό είναι που διακυβεύεται εδώ κατά την άποψή μου».

Επίσης η Post αναφέρει πως καθώς η Ευρώπη θέλει να “απογαλακτιστεί” από τη ρωσική ενέργεια, ο Μητσοτάκης έριξε στο τραπέζι την πρόταση να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος που μπορεί να φέρει αέριο, καθώς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που παράγονται στη νοτιοδυτική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στην Ανατολική Ευρώπη.

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να παίξει σημαντικό ρόλο ως πύλη για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φθηνές, ανανεώσιμες πηγές», είπε ο Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Washington Post.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ