Άμπερ Χερντ: «Mε χτυπούσε στο μήνα του μέλιτος» – Τα κενά και η αντιφάσεις της πρώην κυρίας Ντεπ


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον ταραγμένο γάμο του Τζόνι Ντέπ με την Άμπερ Χερντ. Η ηθοποιός κατέθεσε στο δικαστήριο οτι φοβόταν ότι ο πρώην σύζυγός της θα τη σκότωνε κατά λάθος στο μήνα του μέλιτος.

Καταθέτοντας στην πολύκροτη υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που έχει ασκήσει εναντίον της ο Τζονι Ντεπ, η 36χρονη Χερντ περιέγραψε τον πρώην σύζυγό της ως έναν επικίνδυνο άνθρωπο, εθισμένο στα ναρκωτικά, τη ζήλια και τη βία.

Ο Ντεπ έχει μηνύσει τη Χερντ για 50 εκατομμύρια δολάρια για ένα άρθρο στο οποίο ισχυριζόταν ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα αρνηθεί οτι υπήρξε βίαιος.

Η δίκη επαναλήφθηκε για πέμπτη εβδομάδα μετά από μια παύση λίγων ημερών. Στο δικαστήριο τη Δευτέρα, η Χερντ είπε κλαίγοντας στους ενόρκους ότι πιθανότατα «δεν θα επιζούσε» αν έμενε παντρεμένη με τον Ντεπ, 58 ετών. «Φοβόμουν τόσο πολύ ότι θα τελείωνε πολύ άσχημα για μένα. Πραγματικά δεν ήθελα να τον αφήσω. Τον αγαπούσα τόσο πολύ»

H Άμπερ ΧερντΑ.Ρ

Η Χερντ έχει κατηγορήσει τον Ντεπ για επανειλημμένες περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης. Τη Δευτέρα, ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε ενώ επέβαινε στο τρένο Orient Express στην Ασία, μετά τον γάμο τους τον Φεβρουάριο του 2015, ισχυριζόμενος ότι τη χτύπησε και την κρατούσε από το λαιμό… στο βαγόνι κατάκλισης.

«Έσφιγγε το λαιμό μου στο βαγόνι του σιδηροδρόμου για πολύ καιρό», κατέθεσε, λέγοντας οτι πίστευε ότι θα μπορούσε να τη σκοτώσει. «Θυμάμαι ότι φοβόμουν ότι θα ήθελε να το κάνει», είπε.

Σε μια άλλη περίπτωση, η Χερντ περιέγραψε μια «εβδομάδα κόλασης» αφού ο Ντεπ φέρεται να ζήλευε αφού της πρότειναν έναν ρόλο με τον Τζέιμς Φράνκο. Ισχυρίστηκε ότι τη γρονθοκόπησε και την πέταξε στα έπιπλα.

Ενώ η κυρία Χερντ είπε ότι ο γάμος είχε κατά καιρούς πολύ αγάπη, επιδεινώθηκε με την πάροδο του χρόνου σε σημείο όπου η ένταση και η βία έγιναν «σχεδόν φυσιολογικές». Χώρισαν το 2017, μετά από δύο χρόνια.

Ο Ντεπ αυτοτραυματιζόταν

Κατά τη διάρκεια των ολοένα και συχνότερων διαφωνιών τους, η κα Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο Ντεπ αυτοτραυματιζόταν επίσης συχνά. «Σε αψιμαχίες συχνά έκοβε τα χέρια του ή κρατούσε το μαχαίρι του στο στήθος του ή έβγαζε αίμα, επιφανειακά στην αρχή», είπε. «Έσβηνε και τσιγάρα στον εαυτό του».

Οι δικηγόροι του Ντεπ αμφισβήτησαν την εκδοχή της Χερντ για τα γεγονότα καθώς ξεκίνησαν την κατ’αντιπαράσταση εξέταση το απόγευμα της Δευτέρας. Η δικηγόρος του, Camille Vasquez κατήγγειλε την προηγούμενη κατάθεση της μάρτυρα, αμφισβητώντας γιατί υπήρχαν τόσες λίγες φωτογραφίες και ιατρικά αρχεία που υποστήριζαν τους ισχυρισμούς για σωματικούς τραυματισμούς από τους υποτιθέμενους ξυλοδαρμούς της.

Η ηθοποιός απάντησε ότι ντρεπόταν ως θύμα κακοποίησης, δεν αναζήτησε ιατρική θεραπεία «εκτός από τον θεραπευτή μου», βασιζόμενη στο μακιγιάζ για να καλύψει τους μώλωπες και τον πάγο για να μειώσει το πρήξιμο.

Τα χρήματα που δεν πήγαν ποτέ σε φιλανθρωπίες

Σε μια έντονη συζήτηση, η δικηγόρος ανάγκασε την Χερντ να αναγνωρίσει ότι είχε «δεσμευτεί» να δωρίσει το σύνολο του διακανονισμού διαζυγίου της με τον Ντεπ, ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά δεν είχε κάνει ακόμη καμία δωρεά. Σημείωσε επίσης ότι ο πελάτης της δεν είχε κοιτάξει ούτε μια φορά στα μάτια την Χερντ κατά τη διάρκεια της δίκης. «Δεν μπορεί», απάντησε εκείνη.

Η Χερντ είχε υποσχεθεί τα μισά χρήματα στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και τα υπόλοιπα στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες, δύο σπουδαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ωστόσο δεν τους έδωσε ποτέ όλα τα λεφτά. Αφού η Βάσκεζ τη στρίμωξε μετά απο απανωτές ερωτήσεις, η Άμπερ Χερντ τελικά υποχώρησε, λέγοντας: «Δεν έχω πληρώσει ακόμα».

H αίθουσα του δικαστηρίουΑ.Ρ

Στη δική του κατάθεση νωρίτερα στη δίκη, ο Ντεπ είπε ότι ποτέ δεν χτύπησε την πρώην σύζυγό του και είπε στους ενόρκους ότι εκείνη ήταν που είχε «ανάγκη» για σύγκρουση και βία. Τη Δευτέρα, οι ένορκοι άκουσαν μια σειρά από ηχητικά αποσπάσματα από τσακωμούς του ζεύγους. Σε ένα απόσπασμα – που έγινε viral πριν από τη δίκη – η Χερντ ακούγεται να λέει ότι χτύπησε τον Ντεπ.

«Σε χτυπούσα. Δεν σε γρονθοκοπούσα», ακούγεται να λέει. «Δεν σε γρονθοκοπούν». Σύμφωνα με την ίδια, μερικές φορές χτυπούσε «αντιδραστικά» τον κ. Ντεπ και ισχυρίστηκε ότι αναφερόταν στην «ανισότητα» των δυνάμεών τους.

Η υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της κυρίας Χερντ προέρχεται από ένα άρθρο του 2018 που έγραψε για την Washington Post στο οποίο χαρακτήριζε τον εαυτό της ως θύμα κακοποίησης. Το κομμάτι δεν ανέφερε το όνομα του κύριου Ντεπ. Οι δικηγόροι του, ωστόσο, είπαν ότι το άρθρο έπληξε «ανυπολόγιστα» τη φήμη και την καριέρα του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ