Απεσμασμένος αστυνομικός της ΟΠΚΕ έσωσε νεαρό τουρίστα με κάρπα – Είχε μαχαιρωθεί στο κεφάλι (pics)


Ο αστυφύλακας Αριστογένης Δόβας χρησιμοποίησε τις γνώσεις του στις πρώτες βοήθειες επαναφέροντας τον σφυγμό του Φινλανδού τουρίστα που δέχθηκε ένοπλη επίθεση νωρίτερα και του απέσπασαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα

Το βράδυ της Δευτέρας, ο αστυφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία με δίκυκλα της Υποδιεύθυνσης περιπολιών. Λίγο μετά τις 12 τα ξημερώματα της Τρίτης, έλαβαν κλήση από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για νεαρό αιμόφυρτο χωρίς τις αισθήσεις του επί της οδού Σατωβριάνδου 8 στην περιοχή της Ομόνοιας.

Περίοικοι στη θέα των αστυνομικών υπέδειξαν το σημείο που βρισκόταν ο νεαρός τουρίστας, χωρίς αισθήσεις και σφυγμόμ ενώ αιμορραγούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Άμεσα ο αστυφύλακας ξεκίνησε “κάρπα”, ενώ παράλληλα κάλεσε σταθμό του ΕΚΑΒ. Μετά από λίγα λεπτά και με τις πρώτες βοήθειες του αστυνομικού επανήλθε σταδιακά ο σφυγμός, ωστόσο δεν ανάκτησε τις αισθήσεις του.

Ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας αιμοστατικές γάζες και όσο ανέμενε την άφιξη του ασθενοφόρου, καταφέρνοντας να σταματήσει την αιμορραγία στο κεφάλι του νεαρού Φινλανδού και να μεταφερθεί ζωντανό στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος τουρίστας βρισκόταν στο σημείο με την φίλη του η οποία δήλωσε πως δέχθηκαν επίθεση από δυο άτομα, πιθανόν χρήστες, οι οποίοι τους έκλεψαν τα υπάρχοντά τους, ενώ τον μαχαίρωσαν στο κεφάλι με αιχμηρό αντικείμενο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αστυφύλακας Αριστογένης Δόβας κατέχει γνώσει πρώτων βοηθειών λόγω της ενασχολησής σου σε επίπεδο πρωταθλητισμού στο άθλημα του καράτε.

Προανάκριση διενεργεί το οικείο Τμήμα Ασφαλείας.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Policenews, από το σημείο της συμπλοκής, λίγο πριν παραληφθεί το θύμα στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ