Πεκίνο: Φοιτητές πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς της COVID σε κορυφαίο ίδρυμα της πρωτεύουσας της Κίνας


Πεκίνο: Οι αυστηροί περιορισμοί της Κίνας για την COVID-19 έχουν προκαλέσει παγκόσμια κριτική Μια διαμαρτυρία το Σαββατοκύριακο σε ένα ελίτ πανεπιστήμιο του Πεκίνου ανάγκασε τους διοικητές να εγκαταλείψουν τα σχέδια για περαιτέρω αυστηρότερους περιορισμούς για την COVID-19 στους φοιτητές του.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου οργάνωσαν την ειρηνική διαμαρτυρία της Κυριακής αφού το σχολείο αποφάσισε να υψώσει έναν μεταλλικό τοίχο για να τους κρατήσει στην πανεπιστημιούπολη, επιτρέποντας επίσης στους καθηγητές να εισέρχονται και να βγαίνουν ελεύθερα. Οι μαθητές ήταν επίσης αναστατωμένοι που τους είχαν απαγορεύσει να παραγγείλουν φαγητό ή να έχουν επισκέπτες.

Οι διαδηλωτές έσπασαν το φράγμα από λαμαρίνα, μοιράζοντας βίντεο και φωτογραφίες από το τηλέφωνο μέσω των social media προτού αφαιρεθούν από τους κυβερνητικούς λογοκριτές. Ορισμένα βίντεο παραμένουν στο Twitter, το οποίο είναι αποκλεισμένο στην Κίνα.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, οι ηγέτες των πανεπιστημίων συναντήθηκαν με φοιτητές και συμφώνησαν να αφαιρέσουν τον τοίχο.

Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής είπε στο Associated Press ότι έγιναν και άλλες παραχωρήσεις στους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης δωρεάν παραδόσεων σούπερ μάρκετ.

Το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου έχει παίξει προηγουμένως εξέχοντες ρόλους σε πολιτικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένης της Πολιτιστικής Επανάστασης του 1966-76 και των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας του 1989 υπό την ηγεσία των φοιτητών.

Όλα αυτά έρχονται καθώς περισσότεροι κάτοικοι του Πεκίνου περιορίστηκαν στα σπίτια τους την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ένα ξέσπασμα κρουσμάτων.

Επτά γειτονικές περιοχές στην περιοχή Φενγκτάι της κινεζικής πρωτεύουσας χαρακτηρίστηκαν ζώνες αποκλεισμού για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Δρ. Ρέντφιλντ: Η πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας για την COVID δείχνει ότι τα lockdown δεν λειτουργούν

Η περιοχή βρίσκεται κοντά σε χονδρική αγορά τροφίμων που έκλεισε επ’ αόριστον.

Οι αξιωματούχοι αντιστάθηκαν στα σαρωτικά μέτρα lockdown, ενώ η στρατηγική «μηδενικής COVID-19» της Κίνας έχει προκαλέσει κάποια κριτική.

Οι σκληρές καραντίνες στη Σαγκάη οδήγησαν σε παγκόσμια κριτική καθώς οι κάτοικοι ανέφεραν ελλείψεις σε τρόφιμα και κρίσιμα φάρμακα. Τώρα, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας χαλαρώνει σιγά – σιγά τους περιορισμούς της. Το έθνος κατέγραψε 1.100 νέα κρούσματα τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ