Κάμαλα Χάρις: Η ανάρτησή της για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο


Στους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα αναφέρθηκε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

«Σήμερα προήδρευσα σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ισχυροί και βαθαίνουν καθημερινά», έγραψε στην ανάρτησή της η Κάμαλα Χάρις.

Νωρίτερα, αναφορές στους διαχρονικά στενούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, το καθήκον αμφοτέρων να υπερασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη, την άνευ όρων στήριξη της Ουκρανίας, αλλά και αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία χωρίς να την κατονομάζει τόσο για την παραβατική της συμπεριφορά στο Αιγαίο, όσο και την αδιάλλακτη στάση της στο Κυπριακό εμπεριείχε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια του Αμερικανικού Κογκρέσου.

«Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας και τις υπερπτήσεις πάνω από τα κατοικημένα νησιά, οι οποίες πρέπει να πάψουν άμεσα», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους Αμερικάνους νομοθέτες να λάβουν υπ όψιν τους πολύ σοβαρά τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, όταν λαμβάνουν αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, «φωτογραφίζοντας» εμμέσως πλην σαφώς το τουρκικό αίτημα για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου F – 16.

Αναφορικά με το Κυπριακό ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων «να μην ξεχνούν μία ανοιχτή πληγή που προκαλεί πόνο, την παράνομη κατοχή της Κύπρου» και συνέχισε τονίζοντας ότι «αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου, όπως είπα και χθες στον πρόεδρο Μπάιντεν, κανείς ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ