Κίνα: «Κάποιος έριξε το αεροπλάνο», λένε οι Αμερικανοί για την πτήση με τους 132 νεκρούς


Ένα δημοσίευμα της έγκυρης Wall Street Journal, ανατρέπει τα δεδομένα για την μοιραία πτήση της China Eastern.

Σε θρίλερ εξελίσσεται το πόρισμα για την μοιραία πτήση της China Eastern, η οποία συνετρίβη τον Μάρτιο με απολογισμό 132 νεκρούς, καθώς ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφέρει πως το αεροπλάνο δεν έπεσε από βλάβη αλλά κάποιος το έριξε!

Η μοιραία πτήση έπεσε στους λόγους του Guanxi, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία που έζησε η Κίνα τα τελευταία 28 χρόνια. Ωστόσο, τα δυο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, φαίνεται πως περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση παρά την ξεδιαλύνουν.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τα δεδομένα που κατέγραψαν τα μαύρα κουτιά δείχνουν πως κάποιος βρισκόταν μέσα στο κόκπιτ του αεροπλάνου και μάλιστα έκανε… σαμποτάζ!

Οι εμπειρογνώμονες αρχικά ανέφεραν πως πιθανότατα το αεροπλάνο έπεσε από την έλλειψη οξυγόνου στην καμπίνα, η οποία έφερε και την απώλεια των αισθήσεων των πιλότων και των επιβατών.

Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, αλλάζουν πλήρως την εικόνα και απομακρύνουν το ενδεχόμενο «ατυχήματος».

Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις και στους τεχνικούς εδάφους καθώς δεν έχει διαπιστωθεί καμία βλάβη στα συστήματα του μοιραίου αεροπλάνου.

Να σημειωθεί πως από τους 132 επιβάτες δεν έχει βρεθεί ούτε μια σορός καθώς από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, άπαντες εξαϋλώθηκαν…

Σπάνια καταστροφές

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι μάλλον σπάνια στην Κίνα, όπου ο τομέας των αερομεταφορών αναπτύχθηκε θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες και όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι γενικά αυστηρά.

Το τελευταίο μείζον αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα έγινε τον Αύγουστο του 2010. Αεροσκάφος της Henan Airlines είχε συντριβεί στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα περίπου σαράντα επιβαίνοντες να σκοτωθούν.

Το αεροπορικό δυστύχημα με τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στην ιστορία της Κίνας είχε γίνει το 1994. Αεροσκάφος Tupolev 154 της China Northwest Airlines είχε συντριβεί λίγη ώρα μετά την απογείωσή του στη Σιάν (βόρεια) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 160 επιβαίνοντες.

Πολλοί κινέζοι επιβάτες χάθηκαν το Μάρτιο του 2014, στην αινιγματική εξαφάνιση του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysian Airlines με προορισμό το Πεκίνο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ