Βρετανία: Βουλευτής των Τόρις συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό


Ένας Βρετανός βουλευτής από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό και άλλα σεξουαλικά αδικήματα

Ο βουλευτής, που δεν κατονομάζεται, κρατείται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2009 στο Λονδίνο, τονίζει η εφημερίδα επικαλούμενη την αστυνομία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψή του. Εκπρόσωπος του γραφείου των Συντηρητικών δήλωσε ότι ο βουλευτής θα απέχει από τις κοινοβουλευτικές ιδιότητες όσο διενεργείται η έρευνα. Aντιμετωπίζει επίσης καταγγελίες για κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης και κακή συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα.

Eκπρόσωπος της αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του άνδρα ή αν ήταν βουλευτής, αλλά είπε: «Τον Ιανουάριο του 2020, η Met έλαβε μια αναφορά σχετικά με φερόμενα σεξουαλικά αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2009.Τα αδικήματα φέρεται να συνέβησαν στο Λονδίνο».

Και πρόσθεσε: «Ένας άνδρας… συνελήφθη ως ύποπτος για άσεμνη επίθεση, σεξουαλική επίθεση, βιασμό, κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης και ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσια αξιώματα».

Η Met είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και διευθύνεται από αξιωματικούς της Κεντρικής Μονάδας Ειδικών Εγκλημάτων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ