Πλεύρης: Χωρίς μάσκα μέσα – έξω έως τις 15 Σεπτεμβρίου – Ποιοι χώροι εξαιρούνται


Καταργείται η χρήση μάσκας σε όλους του εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στη χώρα μας, ενώ παραμένει υποχρεωτική στα νοσοκομεία, στις Μονάδες Υγείας και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και συναφείς δομές, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα τρόλεϊ, το μετρό, ο ηλεκτρικός, το τραμ και τα αστικά λεωφορεία.

Τα παραπάνω δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Καλό θα ήταν να φορούν όλοι τη μάσκα σε κλειστούς χώρους και ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε ο ίδιος.

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες με αριθμημένη θέση, όπως είναι τα ΚΤΕΛ και τα τρένα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας.

Η άρση αφορά και τους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους, όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα νοσοκομεία, στις Μονάδες Υγείας και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και συναφείς δομές, όπως επίσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα τρόλεϊ, το μετρό, ο ηλεκτρικός, το τραμ και τα αστικά λεωφορεία.

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ