Θεσσαλονίκη: Απαλλαγή για 4 τραπεζικούς υπάλληλους που κατηγούνταν για υπεξαίρεση από θυρίδα


Απηλλάγησαν λόγω παραγραφής, με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, τέσσερις τραπεζικοί υπάλληλοι που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για απώλεια πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδα κεντρικού τραπεζικού υποκαταστήματος. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση πελάτη της Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, η δικογραφία αφορούσε απώλειες κοσμημάτων και χρυσών λιρών, συνολικής αξίας 29.700 ευρώ, που, κατά τον μηνυτή, εξαφανίστηκαν από την τραπεζική θυρίδα το διάστημα από το 2015 έως το 2018. Όπως ανέφερε στην μήνυσή του, το περιεχόμενο της θυρίδας περιήλθε στην κατοχή του το 2009, οπότε απεβίωσε η μέχρι τότε μισθώτριά της που τον όρισε κληρονόμο της ακίνητης περιουσίας της.

Κατηγορούμενοι στη υπόθεση για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από κοινού, κατέστησαν ο διευθυντής κι ο υποδιευθυντής του τραπεζικού υποκαταστήματος, όπως επίσης ο προϊστάμενος του τμήματος θυρίδων και η υπεύθυνη του ίδιου τμήματος. Οι ίδιοι είχαν αναλάβει αυτές τις θέσεις αφού αποκαλύφθηκε η φερόμενη υπεξαίρεση των θυρίδων στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα, για την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη έξι συνάδελφοί τους, πρώην και νυν.

Στις απολογίες τους οι υπάλληλοι αμφισβήτησαν την απώλεια των πολύτιμων αντικειμένων και κατά συνέπεια την εις βάρος τους αποδιδόμενη κατηγορία. Οι συνήγοροί τους, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι ο μηνυτής επισκέφθηκε αρκετές φορές και σε διάστημα περίπου οκτώ χρόνων την θυρίδα, χωρίς να έχει προβεί προηγουμένως στην νόμιμη απογραφή του περιεχομένου της, πιθανότατα για να αποφύγει τον σχετικό φόρο κληρονομιάς, ενώ άφησαν αιχμές και για τον χρόνο της μήνυσης, με δεδομένο ότι είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες για την κεντρική υπόθεση των θυρίδων.

Να σημειωθεί ότι τρεις από τους παραπάνω υπαλλήλους είχαν βρεθεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο κατηγορούμενοι μετά από ανάλογες καταγγελίες και είχαν αθωωθεί από το Πλημμελειοδικείο.

Η βασική δικογραφία των θυρίδων βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα και αναμένεται η πρότασή του προς το Συμβούλιο. Περιγράφει δε, απώλειες σε τιμαλφή και μετρητά, συνολικής αξίας άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ