Κομοτηνή: Ηλεκτρονική απάτη με πλαστό e-mail τράπεζας – Απέσπασαν το ποσό των 3.000 ευρώ


Κομοτηνή: Το θύμα δέχθηκε στο κινητό του ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα που έχει καταθέσεις.

Αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες ηλεκτρονικής απάτης που καταγράφονται στην Κομοτηνή. Το τελευταίο περιστατικό που καταγράφηκε ήταν ένας Έλληνας που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα που έχει καταθέσεις.

Το e-mail τον παρέπεμψε να πληκτρολογήσει τους προσωπικούς του κωδικούς σε ένα link που περιείχε, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία για λόγους ασφαλείας της τράπεζας. Όμως, με τον τρόπο αυτό έδωσε άθελά του πρόσβαση στον άγνωστο αποστολέα του μηνύματος, ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει από τον λογαριασμό του σε άλλον το ποσό των 3.000 ευρώ.

Το θύμα είχε δεχθεί το πλαστό μήνυμα την περασμένη Παρασκευή, αλλά αντιλήφθηκε την Τρίτη ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση για την ταυτοποίηση του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ