Διατροφή: 8 τρόποι να αδυνατίσετε χωρίς να κάνετε δίαιτα


Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι περισσότεροι σκέφτονται πώς θα βγουν στην παραλία με παραπάνω κιλά. Το μυστικό είναι στον τρόπο ζωής σου! Διάβασε πρώτος σε εμάς 8 tips που θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα και θα σε κάνουν πιο ενεργητικό!

8 Tips που θα αλλάξουν τη σιλουέτα σας

1. Μην παραλείπετε το πρωινό: Η παράλειψη του πρωινού δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Θα μπορούσατε να χάσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μπορεί να καταλήξετε να τρώτε περισσότερα σνακ όλη την ημέρα επειδή αισθάνεστε πεινασμένοι.

2. Τρώτε τακτικά γεύματα: Το να τρώτε σε τακτικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθά στην καύση θερμίδων με ταχύτερο ρυθμό. Μειώνει επίσης τον πειρασμό να τρώτε φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη.

3. Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες – 3 βασικά συστατικά για επιτυχημένη απώλεια βάρους. Περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

4. Γίνετε πιο δραστήριοι: Το να είσαι δραστήριος είναι το κλειδί για να χάσεις κιλά και να το διατηρήσεις. Εκτός από πολλά οφέλη για την υγεία, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να κάψετε τις υπερβολικές θερμίδες που δεν μπορείτε να χάσετε μόνο μέσω της διατροφής. Βρείτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει και μπορείτε να ενταχθεί στη ρουτίνα σας.

5. Πίνετε άφθονο νερό: Οι άνθρωποι μερικές φορές μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα. Μπορείτε να καταλήξετε να καταναλώνετε επιπλέον θερμίδες όταν ένα ποτήρι νερό είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεστε. Διαβάστε περισσότερα για το πόσιμο νερό ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής

6. Τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι τροφές που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι, κάτι που είναι τέλειο για την απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται μόνο σε τρόφιμα από φυτά, όπως φρούτα και λαχανικά, βρώμη, ψωμί ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι και ζυμαρικά, και φασόλια, μπιζέλια και φακές.

7. Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων: Η γνώση του πώς να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε πιο υγιεινές επιλογές. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες θερμίδων για να μάθετε πώς ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ταιριάζει στο ημερήσιο όριο θερμίδων στο πρόγραμμα απώλειας βάρους.

8. Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο: Η χρήση μικρότερων πιάτων μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε μικρότερες μερίδες. Χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα και μπολ, μπορεί να μπορέσετε σταδιακά να συνηθίσετε να τρώτε μικρότερες μερίδες χωρίς να πεινάτε. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να πει το στομάχι στον εγκέφαλο ότι είναι γεμάτο, γι’ αυτό τρώτε αργά και σταματήστε να τρώτε πριν νιώσετε χορτάτοι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ