Μπάνιο με θαλασσινό αλάτι: Χαρίστε στο δέρμα σας την αγάπη που χρειάζεται [vid]


H χρήση αλάτων σε ένα ζεστό λουτρό συνιστά μια πρακτική ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας από αρχαίων χρόνων. Πέραν των πολυτελών αλάτων που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, εμποτισμένων με αιθέρια έλαια και άλλα λαχταριστά και μυρωδάτα συστατικά που περιποιούνται το δέρμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το απλό θαλασσινό αλάτι που χρησιμοποιείται για την μαγειρική σας, έχει επίσης πολλά οφέλη για το δέρμα. Μπορείτε να προσθέσετε θαλασσινό αλάτι στο ζεστό νερό της μπανιέρας σας και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και να απολαύσετε ένα υπέροχο, αναπαυτικό και αποτοξινωτικό λουτρό.

Γενικά, η λουτροθεραπεία ή το μούσκεμα σε αλμυρό νερό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία ενδείκνυται για την αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς θεωρείται ότι βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το δέρμα. Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο όφελος!

Η προσθήκη αλάτων στο μπάνιο σας μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα, και εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά:

  • Το θαλασσινό αλάτι ανακουφίζει από την ένταση των μυών και σας βοηθά να χαλαρώσετε

Τα πονεμένα άκρα και οι αρθρώσεις είναι παράπονο πολλών. Ξέρετε όμως ότι μπορείτε να μειώσετε την μυϊκή ένταση με τη βοήθεια των πλούσιων μετάλλων που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό. Μάλιστα, εφόσον το ζεστό νερό ήδη χαλαρώνει τους μύες και καταπραΰνει τον πόνο, η προσθήκη αλατιού ενισχύσει περαιτέρω τα οφέλη του.

  • Τα μέταλλα στο θαλασσινό αλάτι θρέφουν το δέρμα σας

Θα παρατηρήσετε ότι μόλις βγείτε από την μπανιέρα σας με το αλμυρό νερό, το δέρμα σας θα είναι πιο απαλό, λιγότερο ερεθισμένο και δεν θα έχετε τυχόν φαγούρα που μπορεί να νιώθετε. Προφανώς, αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα απορροφά τα μέταλλα στα άλατα μέσω της και αυτό το βοηθά να παραμείνει υγιές και ενυδατωμένο.

  • Εάν έχετε σκληρό νερό στην περιοχή που μένετε, η προσθήκη αλάτων μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπησή του

Το σκληρό νερό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα στις μέρες μας. Όμως η προσθήκη αλάτων στο νερό του μπάνιου σας μπορεί να σας βοηθήσει να το λύσετε Δεδομένου ότι το αλάτι περιέχει νάτριο και κάλιο, η προσθήκη του σε σκληρό νερό με ασβέστιο και μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του.

Aκολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ