Νοσοκομεία ΗΠΑ: Ελλείψεις σε σκιαγραφικές ουσίες έγχυσης λόγω lockdown στην Κίνα


Έλλειψη στη χρωστική ουσία που καθιστά αναγνώσιμες τις σωτήριες σαρώσεις ρουτίνας αναφέρει η η Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων (AHA). Μέσω των απεικονίσεων οι γιατροί μπορούν να εντοπίσουν θρόμβους στην καρδιά και τον εγκέφαλο ασθενών. Η έλλειψη αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου, όπως αναφέρει η ΑΗΑ και είναι αποτέλεσμα του κλεισίματος των εργοστασίων λόγω της COVID-19 στη Σαγκάη της Κίνας, από όπου γίνεται το μεγαλύτερο μέρος της προμήθειας παγκοσμίως, σύμφωνα με το CBS News.

Η GE Healthcare είναι ο κύριος προμηθευτής της χρωστικής ουσίας στις ΗΠΑ, που ονομάζεται Omnipaque. Η AHA ζήτησε από την εταιρεία περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έλλειψη, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία βασίζονται σε μια σταθερή παροχή για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος ασθενών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις.

«Πρέπει να δεσμευτούμε να αλλάξουμε την αλυσίδα εφοδιασμού, έτσι ώστε ένα μεμονωμένο γεγονός σε μια μακρινή χώρα να μην μας φέρει ξανά σε αυτή τη δύσκολη θέση», δήλωσε ο ο Δρ Thomas Grist σε ανακοίνωση της Radiological Society of North America. Ο ίδιος είναι ο συγγραφέας μιας νέας έκθεσης για το θέμα που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 19 Μαΐου στο Radiology. «Το οφείλουμε στους ασθενείς μας που μας εμπιστεύονται τη ζωή και την ευημερία τους κάθε μέρα του χρόνου», συμπλήρωσε ο Δρ Grist.

Μέχρι τότε, η χρήση της χρωστικής από το Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου του Κάνσας και αλλού θα περιορίζεται σε ασθενείς με βαριά πάθηση, σύμφωνα με τον Δρ Φιλ Τζόνσον, επικεφαλής ακτινολογίας στο Κάνσας. «Έπρεπε να περιορίσουμε τη χρήση της σκιαγραφικής χρωστικής μόνο σε βαριά άρρωστους ασθενείς που πρέπει να χρησιμοποιηθεί το σκιαγραφικό είτε για να τεθεί μια διάγνωση είτε για να καθοδηγήσουμε μια σωτήρια θεραπεία ή μια θεραπεία που σώζει τα άκρα», δήλωσε ο ακτινολόγος στο CBS News.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ