«Θεσμικά» προσκόμματα καθυστερούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών


Έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας για την πώληση του 100% των μετόχων της ΔΕΠΑ Υποδομών στην ιταλική εταιρεία διανομής αερίου Italgas και ενώ η ιταλική πλευρά ήταν έτοιμη να καταβάλει το τίμημα των 733 εκατ. ευρώ εντός του Μαΐου, το ζήτημα φαίνεται να σκοντάφτει με αφορμή πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής αρχής Ενέργειας, η οποία αιφνιδίασε την ιταλική πλευρά.

Πληροφορίες αναφέρονται στην μη παροχή δυνατότητας τροποποίησης της μετοχικής σύνθεσης της ΔΕΠΑ Υποδομών για μια τριετία, αλλά και στην κρίση της ΡΑΕ περί μη παρουσίασης ώριμου επενδυτικού πλάνου από τους Ιταλούς.

Και τα δύο ζητήματα ενόχλησαν ιδιαίτερα, καθώς είναι γνωστές οι εξαγγελίες της ιταλικής εταιρείας για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η σύμβαση αγοραπωλησίας είχε υπογραφεί στις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, καθώς μετά από δυο χρόνια από την εξαγγελία της αποκρατικοποίησης, η διαδικασία έφτασε σε αίσιο τέλος και μάλιστα με το Ελληνικό Δημόσιο να επιτυγχάνει ιδιαίτερα υψηλό τίμημα πώλησης.

Η αλλαγή στάσης της ΡΑΕ πλέον μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αποκρατικοποίησης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ