Κύπρος: Στη φυλακή 24χρονος για παιδική πορνογραφία στη Λευκωσία


Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο – Στο κελί για 5 χρόνια έστειλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας 24χρονο που διαπράχθηκε στη Λευκωσία, πριν από 2 χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου ο 24χρονος παραδέχθηκε ενοχή σε τρεις κατηγορίες, ωστόσο ισχυρίστηκε μέσω του συνήγορου υπεράσπισής του ότι «μπορεί να γίνει τυχαία η λήψη αρχείων όταν κάνει κάποιος κάνει λήψη μουσικής, ή βίντεο μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, ενδεχομένως, ακόμη και χωρίς να το γνωρίζει».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «ο κατηγορούμενος ηθελημένα κατέβασε τα υπό κρίση αρχεία, τα αποθήκευε, είτε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, είτε στον εξωτερικό δίσκο που ήταν συνδεδεμένος με τον υπολογιστή και δεν πρόλαβε να τα δει αφού, μέχρι να προλάβει να τα δει, επενέβη η Αστυνομία με τον εντοπισμό τους».

Ο κατηγορούμενος είναι ηλικίας 24 ετών, κατάγεται από την Κίνα και ήρθε στην Κύπρο περί το έτος 2017 για σπουδές, ενώ δεν είχε προηγούμενες καταδίκες.

Τι αναφέρεται στην απόφαση:

Τα αδικήματα τα οποία έχει διαπράξει ο κατηγορούμενος, είναι με δείκτη τις προβλεπόμενες στο νόμο ποινές, αναμφίβολα σοβαρά.

Λαμβάνοντας, συνακόλουθα, υπόψη τη σοβαρότητα των αδικημάτων και την αναγκαιότητα ικανοποίησης του στοιχείου της αποτροπής, ως αναλύεται πιο πάνω, τις περιστάσεις τέλεσης των αδικημάτων, τα ελαφρυντικά στοιχεία και προσωπικές περιστάσεις του κατηγορουμένου, επιβάλλουμε τις ακόλουθες ποινές:

  • Στην 3η κατηγορία, ποινή φυλάκισης 41⁄2 ετών.
  • Στην 7η κατηγορία, ποινή φυλάκισης 5 ετών.
  • Στην 9η κατηγορία, ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Έχοντας υπόψη τις αρχές που αφορούν τη συνολικότητα της ποινής αποφασίζουμε όπως οι ως άνω ποινές να συντρέχουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ