Καισαρική: Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά από καισαρική;


Εάν κάνατε καισαρική τομή, οι κανόνες είναι γενικά οι ίδιοι εάν είχατε κολπικό τοκετό: ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας συστήσει να περιμένετε μεταξύ τεσσάρων και έξι εβδομάδων για να ξαναρχίσετε το σεξ.

Είναι εύκολο το σεξ μετά τη καισαρική;

Εάν νιώθετε ότι θέλετε να έρθετε νωρίτερα σε επαφή, μπορεί να τα καταφέρετε, αρκεί να μην πονάτε ή να αιμορραγείτε. Οι πιθανότητες για ένα πρόβλημα, όπως αιμορραγία ή μόλυνση, είναι μικρές μετά από περίπου δύο εβδομάδες. Εάν είχατε μια επιπλοκή μετά την καισαρική τομή, όπως μόλυνση ή αιμορραγία, ίσως χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο για να κάνετε σεξ. Το ίδιο εάν το σπρώξιμο κατά τη διάρκεια του τοκετού είχε ως αποτέλεσμα κολπική ρήξη πριν τον τοκετό με καισαρική τομή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αισθάνεστε έτοιμοι να έρθετε κοντά με τον σύντροφό σας μετά από δύο εβδομάδες ή δύο μήνες. Πολλές γυναίκες αιμορραγούν έως και έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό. Μπορεί να είστε τόσο εξαντλημένες που το μόνο που να μην επιθυμείτε να έρθετε κοντά με τον αγαπημένο σας. Οι σωματικές αλλαγές (όπως αύξηση βάρους μαζί με διαρροές ούρων και μητρικού γάλακτος) μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα του σώματός σας και τη λίμπιντο. Χαλαρώστε και να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας.

Θυμηθείτε, κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε πολύ. Είτε είστε έτοιμες να ξεκινήσετε ξανά είτε είστε λίγο απρόθυμες να συνεχίσετε το σεξ, θα ανακαλύψετε ξανά τη σεξουαλική σας πλευρά με λίγο χρόνο και υπομονή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ