Πρήξιμο κοιλιά: 5 tips για να απαλλαγείτε


Το πρήξιμο στην κοιλιά εμφανίζεται συνήθως λόγω συσσώρευσης αερίων κάπου στη γαστρεντερική οδό και κάνει την κοιλιά να φαίνεται μεγαλύτερη από το συνηθισμένο και μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο. Η κατακράτηση υγρών στο σώμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φούσκωμα. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες τεχνικές για να απαλλαγείτε γρήγορα.

Γρήγορες συμβουλές για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα

Το φούσκωμα συνήθως συμβαίνει όταν συσσωρεύονται υπερβολικά αέρια στο στομάχι ή τα έντερα. Όταν εμφανίζεται αμέσως μετά το γεύμα, συνήθως υποχωρεί από μόνο του, αλλά συχνά είναι δυνατό να επιταχύνεται αυτή τη διαδικασία.

  • Πηγαίνετε μια βόλτα

Η σωματική δραστηριότητα κάνει τα έντερα να κινούνται πιο τακτικά, κάτι που βοηθά στην απελευθέρωση της περίσσειας αερίων και κοπράνων. Η κίνηση των εντέρων είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν έχετε δυσκοιλιότητα. Μια βόλτα γύρω από το μπλοκ μπορεί να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από το πρήξιμο.

  • Δοκιμάστε στάσεις γιόγκα

Ορισμένες στάσεις γιόγκα μπορούν να τοποθετήσουν τους μύες στην κοιλιά με τρόπο που να απελευθερωθεί η περίσσεια αερίων από το γαστρεντερικό σωλήνα. Αυτό μπορεί να μειώσει το φούσκωμα. Ειδικότερα, το Child’s Pose, το Happy Baby Pose και τα squats μπορούν όλα να βοηθήσουν γρήγορα με τη συσσώρευση αερίων.

  • Χρησιμοποιήστε κάψουλες μέντας

Οι κάψουλες ελαίου μέντας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμες για τη δυσπεψία και τα αέρια. Συνήθως συστήνονται ως θεραπεία για τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS), αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να ανακουφίσετε το φούσκωμα. Η μέντα λειτουργεί χαλαρώνοντας τους εντερικούς μύες, γεγονός που επιτρέπει στα αέρια και τα κόπρανα να κινούνται πιο αποτελεσματικά.

  • Δοκιμάστε μασάζ στην κοιλιά

Το μασάζ στην κοιλιά μπορεί να βοηθήσει στην κίνηση των εντέρων. Ένα μασάζ που ακολουθεί τη διαδρομή του παχέος εντέρου είναι ιδιαίτερα βοηθητικό. Πώς θα κάνετε μασάζ: Τοποθετώντας τα χέρια ακριβώς πάνω από το δεξιό οστό του ισχίου, τρίψτε με κυκλικές κινήσεις με ελαφριά πίεση προς τα πάνω προς τη δεξιά πλευρά του θώρακα. Τρίψτε κατευθείαν στην άνω περιοχή της κοιλιάς προς το αριστερό πλευρό. Προχωρώντας αργά προς τα κάτω προς το αριστερό οστό του ισχίου. Επαναλάβατε όσο χρειάζεται. Εάν το μασάζ προκαλεί πόνο, είναι καλύτερο να το διακόψετε αμέσως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ