Θαλασσινό αλάτι: 10 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας [vid]


Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα ισχυρό συστατικό ομορφιάς, πλούσιο σε μέταλλα όπως νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο και κάλιο, το θέχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά σας. Μάθετε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε υπέροχο δέρμα, πιο υγιή νύχια και πλούσια μαλλιά.

  • Για τον καθαρισμό των πόρων

Το θαλασσινό αλάτι βοηθά στον καθαρισμό των πόρων στο δέρμα σας, ενώ εξισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας και διατηρεί την υγρασία από μέσα. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες αποθαρρύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για τα ξεσπάσματα και την ακμή.

  • Ως απολεπιστικό

Το θαλασσινό αλάτι απολεπίζει το δέρμα φυσικά, ενώ τα μέταλλα του θρέφουν το δέρμα. Επίσης απομακρύνει τη βρωμιά, ενώ κάνει μασάζ στην επιδερμίδα. Αυτό επαναφέρει τη φρεσκάδα της επιδερμίδας, αφήνοντάς την νεανική και ελαστική.

  • Ως τονωτικό προσώπου

Το θαλασσινό αλάτι, όταν χρησιμοποιείται σε σπρέι, δρα ως τονωτικό που απορροφά το λάδι και ενυδατώνει το πρόσωπο. Είναι ένας φυσικός και απαλός τρόπος για να ενυδατώσετε και να ανανεώσετε το δέρμα σας.

  • Σε μάσκες ομορφιάς

Το θαλασσινό αλάτι όχι μόνο απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητας από το δέρμα, αλλά παρέχει επίσης τη σωστή ποσότητα ενυδάτωσης. Η χρήση αλατιού στις μάσκες βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας και ενυδατώνει ακόμη και τα βαθιά στρώματα του δέρματος.

  • Ως scrub σώματος

Το θαλασσινό αλάτι αποτελεί ένα εξαιρετικό scrub για ολόκληρο το σώμα. Το αλάτι είναι ένα απαλό και φυσικό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αποκαλύπτοντας τη λεία και φρέσκια επιδερμίδα που κρύβεται από κάτω. Τα μεταλλικά στοιχεία μαλακώνουν το δέρμα, προσθέτοντάς του μια υγιή λάμψη.

  • Ως αλάτι μπάνιου

Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις του θαλασσινού αλατιού είναι ως αλάτι μπάνιου. Η προσθήκη μιας γενναιόδωρης ποσότητας θαλασσινού αλατιού στο νερό του μπάνιου σας θα απορροφήσει τη βρωμιά, τον ιδρώτα και τις τοξίνες από το σώμα σας, καθαρίζοντας το δέρμα από μέσα.

  • Αποτοξίνωση δέρματος

Καθώς είναι καλό στην απορρόφηση, το θαλασσινό αλάτι δρα ως φυσικό αποτοξινωτικό. Βρέξτε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα θαλασσινού αλατιού. Καθώς στεγνώνει, το θαλασσινό αλάτι απορροφά τις τοξίνες από το δέρμα.

  • Καταπραϋντικό για τους πονεμένους μύες

Το λουτρό με θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των τεντωμένων μυών. Ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο με θαλασσινό αλάτι και αφεθείτε στη ζεστασιά του για 30 λεπτά για να ηρεμήσετε τους πόνους των μυών.

  • Θεραπεία κατά της πιτυρίδας

Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πιτυρίδας, ενώ επίσης διεγείρει τη ροή του αίματος και προάγει το υγιές τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ