Καλιφόρνια Ερευνητές: Αναζητούν γυναίκες πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν σεξουαλικές συσκευές για την επιστήμη


Καλιφόρνια Ερευνητές: Μια ομάδα στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες ξεκίνησε μια μελέτη για να δει εάν η τρέχουσα γενιά δονητών —ισχυροί, τεχνολογικά προηγμένοι, ακόμη και με δυνατότητα Bluetooth— μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική υγεία, τη λειτουργία του πυελικού εδάφους και τη συνολική ευεξία. «Δεν είχαμε μελέτες καλής ποιότητας με τη χρήση σύγχρονων δονητών», είπε η Alexandra Dubinskaya, MD, μαιευτήρας που ηγείται της μελέτης, στο Medscape Medical News. Δονητές διαφόρων ειδών έχουν χρησιμοποιηθεί από τις γυναίκες για αιώνες, αν όχι χιλιετίες. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τουλάχιστον κάποια εμπειρία με τις συσκευές.

Λέγεται ότι οι γιατροί της βικτωριανής εποχής συνταγογραφούσαν συχνά πολλούς τύπους δονητών για τη θεραπεία της «γυναικείας υστερίας», αν και η συχνότητα με την οποία συνιστώνταν οι δονητές για θεραπευτικούς σκοπούς έχει αμφισβητηθεί. Ωστόσο, ο Dubinskaya είπε ότι οι δονητές έχουν μακρά ιστορία χρήσης ως θεραπεία – με ορισμένες ενδείξεις επιτυχίας. Αυτή και οι συνεργάτες της εξέτασαν την ιατρική βιβλιογραφία και διαπίστωσαν ότι οι μελέτες γενικά υποστήριξαν τη χρήση δονητών για αυξημένη ροή αίματος στους πυελικούς ιστούς, βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των οργασμών και πιθανώς ακράτεια ούρων βοηθώντας στην ενίσχυση του πυελικού εδάφους. Φαίνεται επίσης να ενισχύουν την επιθυμία, τη διέγερση και την αίσθηση των γεννητικών οργάνων. Δρ Alexandra Dubinskaya

Για τη νέα μελέτη, η Dubinskaya και οι συνεργάτες της ελπίζουν να συμπεριλάβουν τελικά 100 γυναίκες μεταξύ 18 και 99 ετών.

Η κάθε μία θα λάβει έναν εμπορικά διαθέσιμο δονητή γεννητικών οργάνων και οδηγίες χρήσης της συσκευής για να φτάσει σε οργασμό τρεις φορές την εβδομάδα για 3 έως 4 μήνες.

Οι ερευνητές θα παρακολουθήσουν τυχόν αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία, την πρόπτωση της πυέλου, την εγκράτεια ούρων και άλλες μετρήσεις της πυελικής και σεξουαλικής υγείας. Ο στόχος της μελέτης, είπε ο Dubinskaya, είναι να παράσχει πιθανά δεδομένα για κλινικούς γιατρούς που θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προτείνουν δονητές στους ασθενείς τους – μια λίστα που περιλαμβάνει ουρολόγους, γυναικολόγους και ειδικούς στη σεξουαλική ιατρική.

Αυτοί οι κλινικοί γιατροί «είναι συχνά οι πρώτοι που αντιμετωπίζουν ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών, τα προβλήματα του πυελικού εδάφους και την υγεία του αιδοίου», είπε η Dubinskaya. Σημείωσε ότι τέτοιες ερωτήσεις είναι συχνές.

Το να ζητάμε από τις γυναίκες να σκεφτούν τη χρήση δονητών μπορεί να φαίνεται πολύ ευαίσθητο θέμα σε κλινικό περιβάλλον, αλλά η Dubinskaya είπε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι δεκτικές στην πρόταση.

Η Debra Lynne Herbenick, PhD, διευθύντρια του Κέντρου για την Προαγωγή της Σεξουαλικής Υγείας και καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα της Ιντιανάπολης, η οποία έχει σπουδάσει τη χρήση δονητών στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι η έρευνα θα μπορούσε να έχει πολύτιμη συμβολή στη σεξουαλική υγεία.

«Αυτή η μελέτη είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα γιατί είναι μια προοπτική μελέτη και θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τις αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία και τη λειτουργία του πυελικού εδάφους με την πάροδο του χρόνου σε σχέση με τη χρήση δονητή», είπε η Herbenick. Λόγω της περιορισμένης ποιότητας των διαθέσιμων στοιχείων, αυτά τα δεδομένα έχουν τη δυνατότητα «να υποστηρίξουν τις συστάσεις των κλινικών ιατρών και επίσης την επικοινωνία τους με τους ασθενείς».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ