Ψυχική ηρεμία στο γραφείο: Οι leaders πρέπει πρώτα να φροντίζουν τη δική τους ψυχική υγεία


Μετά από δύο χρόνια απομόνωσης λόγω πανδημίας και αδυσώπητων περιστατικών ρατσισμού και καταπίεσης του συστήματος, η Mental Health America προσκαλεί να επιστρέψουμε στις βασικές αρχές της φροντίδας του εαυτού μας και της προτεραιότητας της φροντίδας της ψυχικής μας υγείας. Ενώ η ψυχική υγεία είναι εδώ και πολύ καιρό ένα τσιτάτο στους εταιρικούς κύκλους, λίγοι ηγέτες κατανοούν πραγματικά τι σημαίνει να φροντίζουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων τους, καθώς και τη δική τους, αποτελεσματικά και σε συνεχή βάση.

7 Tips για να γίνεις ένας καλός leader

1. Το να οδηγείς τους άλλους ξεκινά με το να αρχίσεις να οδηγείς τον εαυτό σου. Ως ηγέτης, η πρόληψη της εξουθένωσης ξεκινά με τη φροντίδα της ψυχικής σας υγείας, τη ρύθμιση του νευρικού σας συστήματος και τον καθορισμό εσκεμμένων ορίων. Καθίστε αναπαυτικά, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε έναν καταρράκτη να σας ξεπλένει την ενέργεια που σας φόρτωσαν άλλοι. Όταν νιώσετε ότι έχετε καθαρίσει από την ενέργεια των υπολοίπων, πάρτε τις δικές σας αποφάσεις για τη ζωή σας.

2. Η ομάδα σας θα βελτιωθεί εάν εστιάσετε στο να είστε 1% καλύτεροι κάθε μέρα. Είναι σημαντικό οι leaders να έχουν μια σταθερή αντίληψη της ψυχικής τους υγείας. Η πιο εύκολη μέθοδος για να το πετύχετε αυτό είναι να δεσμευτείτε σε μια καθημερινή ρουτίνα διαλογισμού.

3. Το “All Work and No Play” προκαλεί όλεθρο στις εταιρείες. Το παιχνίδι αυξάνει την εργασιακή ικανοποίηση, την ευημερία, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα, ενθαρρύνοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση. Η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών οδηγεί στην αυξημένη επικοινωνία και τη συνεργασία.

4. Optimal Mind Fitness: Εκπαιδεύστε το μυαλό σας να εξισορροπεί τα συναισθήματα. Η ευελιξία, η διαφορετικότητα και η πρωτοτυπία προσελκύουν νέες ευκαιρίες και προάγουν τη συναισθηματική ισορροπία. Ασκηθείτε στην αφηρημένη σκέψη, καλλιεργήστε την ενσυνειδητότητα και πάρτε τον έλεγχο του περιβάλλοντος που βρίσκεστε.

5. Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε. Δημιουργήστε περιθώρια στη ζωή σας για να μπορείτε να στοχάζεστε και να εστιάσετε σε πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε αντί να ανησυχείτε για πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας.

6. Η ανθεκτικότητα και η ευαισθησία είναι δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για τους ηγέτες. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στο να είσαι ηγέτης. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να είμαστε ψυχικά προετοιμασμένοι για διαφορετικά πιθανά αποτελέσματα.

7. Συνειδητοποιήστε ότι κανείς δεν έρχεται να σας σώσει. Από σένα εξαρτάται. Αυτό επιτρέπει στους ηγέτες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ομάδα τους, την κατάστασή τους και όλα τα συλλογικά αποτελέσματα. Οπότε, σταματήστε να ψάχνετε έξω από τον εαυτό σας. Πάρτε την μπάλα στο γήπεδο σας και ξεκινήστε να παίζετε. 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ