Κύπρος: Καταθέσεις για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου – Στραγγαλισμό βλέπουν οι ιατροδικαστές


Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των ποινικών ανακριτών που διερευνούν τα αίτια θανάτου του στρατιώτη Θανάση Νικολάου στη Λεμεσό, γεγονός που συνέβη στις 9 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι δύο ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από τον Γενικό Εισαγγελέα, μετά τα ευρήματα των ιατροδικαστών ύστερα και από την εκταφή οστών του 26χρονου Θανάση, οι οποίοι αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού, έχουν αξιολογήσει όλη τη μαρτυρία που συγκεντρώθηκε τα τελευταία 17 χρόνια και ετοιμάζονται ν’ αρχίσουν τη λήψη καταθέσεων αλλά και ανακρίσεις.

Πληροφορίες του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» αναφέρουν ότι οι δύο ποινικοί ανακριτές Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος (παραιτήθηκε ο δικηγόρος Αχιλλέας Αιμιλιανίδης) έχουν καταρτίσει κατάλογο με 14 ονόματα προσώπων που θα καλέσουν για να δώσουν εκ νέου στοιχεία και λεπτομέρειες για την υπόθεση που διερευνάται.

Μεταξύ άλλων θα κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί και πρώην αστυνομικοί που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση, στρατιωτικοί, οι τότε συνάδελφοι του Θανάση, ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία στη σορό του κ.ά.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη δώσει καταθέσεις για την υπόθεση, ωστόσο τώρα και με τα νέα συγκλονιστικά ευρήματα των ιατροδικαστών, έχουν αλλάξει πολλά και αφού πλέον διερευνάται έγκλημα, θα πρέπει κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ