Raven Rock: Αυτό είναι το καταφύγιο που θα κρυφτεί ο Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου


Το Newsweek παρουσιάζει το Raven Rock Mountain Complex, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα (αν όχι το ασφαλέστερο) μέρη του πλανήτη.

Ο φόβος για έναν πυρηνικό πόλεμο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αρχίσει και «καλύπτει» όλο τον πλανήτη, με τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν να έχουν έτοιμη τη λύση στο εφιαλτικό, αυτό, σενάριο.

Σύμφωνα με το Newsweek μια εγκατάσταση στην πόλη Λίμπερτι Τάουνσιπ στην κομητεία Άνταμς της Πενσιλβάνια θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην πορεία του απευκταίου πυρηνικού πολέμου.

Το Raven Rock Mountain Complex αναφέρεται συχνά ως το «υπόγειο Πεντάγωνο» και πιστεύεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα λειτουργούσε από αυτό το συγκρότημα αν η πρωτεύουσα του κράτους δεχόταν μια καταστροφική επίθεση.

Το Raven Rock, το οποίο ονομάζεται επίσης «Site R», χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Φέρεται επίσης να πήρε το παρατσούκλι «Harry’s Hole» («Η τρύπα του Χάρι») από τον τότε πρόεδρο Χάρι Τρούμαν, ο οποίος διέταξε τη ρίψη δύο ατομικών βομβών στην Ιαπωνία στο πρώτο πυρηνικό χτύπημα στην ιστορία.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι λέγεται ότι πέρασε χρόνο στις εγκαταστάσεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Αυτό υποδηλώνει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να επιχειρήσει από το Raven Rock αν τα πράγματα γίνονταν απελπιστικά, σημειώνει το Newsweek.

Μια πόλη μέσα στο βουνό

Το 2018, ο Ρόμπερτ Στάνλεϊ, δήμαρχος του Φέρφιλντ της Πενσιλβάνια, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις, δήλωσε στο Fox 43 ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι υπάρχει μέσα».

Ο Γκάρετ Γκραφ είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου του 2017 «Raven Rock: The Story of the U.S. Government’s Secret Plan to Save Itself – While the Rest of Us Die» (Raven Rock: Η Ιστορία του μυστικού σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης να σώσει τον εαυτό της, ενώ οι υπόλοιποι θα πεθάνουμε».

«Το Raven Rock είναι το μέρος όπου θα ξεκινούσε ο πυρηνικός πόλεμος στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Γκραφ. Ο Γκραφ δήλωσε επίσης στο NPR το 2017: «Το Raven Rock είναι αυτό το τεράστιο, κοίλο βουνό. Είναι μια ελεύθερη πόλη… με μεμονωμένα κτίρια, τριώροφα κτίρια, χτισμένα μέσα σε αυτό το βουνό. Έχει όλα όσα θα είχε μια μικρή πόλη – υπάρχει εκεί πυροσβεστική υπηρεσία, αστυνομικό τμήμα, ιατρικές εγκαταστάσεις, εστιατόριο».

«Το εστιατόριο σερβίρει τέσσερα γεύματα την ημέρα, είναι μια 24ωρη εγκατάσταση, και ήταν σε κάποιο βαθμό παροπλισμένη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, καθώς έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος, και στη συνέχεια επαναλειτούργησε βιαστικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου και επεκτάθηκε αρκετά δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ σήμερα θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 5.000 άτομα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», είπε, ανάμεσα σε άλλα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ