Φροντίστε το δέρμα σας: Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την επιδερμίδα;


Η γήρανση και ο ήλιος επηρεάζουν το δέρμα μας. Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι λαμβάνουν αντιοξειδωτικά στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός τους. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από μέσα προς τα έξω.

Συμπληρώματα για το δέρμα και την ομορφιά

Ορισμένες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά μπορεί να βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα του δέρματός σας. Οι βιταμίνες C και E και το σελήνιο είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου.

  • Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη, είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των κυττάρων και χρησιμοποιείται συχνά ως τοπική θεραπεία αντιγήρανσης.
  • Συνένζυμο Q10: Το συνένζυμο Q10, επίσης γνωστό ως CoQ10, δρα ως αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.
  • Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C, το ασκορβικό οξύ, είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά τους ιστούς να αναπτυχθούν και να επανορθωθούν.
  • Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τα επίπεδα ρετινόλης, η οποία είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα.
  • Σελήνιο: Το σελήνιο είναι ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από τον ήλιο και τις ρυτίδες.

Πληροφορίες για βιταμίνες και συμπληρώματα

Ξέρετε πώς να αξιολογείτε τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα; Υπάρχουν τόσες πολλές βιταμίνες, συμπληρώματα και εκχυλίσματα βοτάνων στα ράφια. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να μάθετε ποιες μπορεί να είναι κατάλληλες για εσάς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ