Κολωνός: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για την αυτοκτονία 14χρονου


Κολωνός: Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, στο σχολείο του 14χρονου – Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι τώρα, τα αίτια του θανάτου του Μάκη

Χωρίς λύση παραμένει μέχρι και σήμερα το μυστήριο της αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η ΕΛ.ΑΣ έχει πάρει περισσότερες από 10 καταθέσεις από το στενό περιβάλλον του μαθητή όμως αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι τώρα, τα αίτια του θανάτου του τα ξημερώματα του περασμένου Σάββατου.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση συνεχίζουν να ερευνούν αν ο 14χρονος ήταν θύμα bullying, όπως κατήγγειλαν οι συμμαθητές του.

«Εγώ δεν το γνώριζα, γιατί δεν είχα καμία αναφορά από κανένα παιδί για εκείνο το σχολείο για κανένα σχολείο. Εμένα δεν μου ανέφερε κανείς για μπούλιγνκ. Μόνο χαρούμενο. Μόνο πρόσχαρο. Δεν το έχω δει ποτέ στεναχωρημένο. Προσέφερε γέλιο και ήταν κατά κάποιο τρόπο έτσι, το ευχάριστο πειραχτήρι. Όταν το μάθαμε πέσαμε από τα σύννεφα δεν το πιστεύαμε» δήλωσε στο Mega ο προπονητής του 14χρονου, Θωμάς Χαραλάμπης.

Μαρτυρία φίλου του Μάκη: «Με είχε ρωτήσει ”αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;”»

«Φοβόταν…ήταν πολύ κλειστό παιδί είναι η αλήθεια, δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα προσωπικό. Τις τελευταίες ημέρες ήταν στεναχωρημένος, είχε κάνει στον κολλητό του μια ερώτηση πριν κάτι μέρες, αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;», δήλωσε φίλος και συμμαθητής του 14χρονου.

«Τον έβριζαν. Κάθε μέρα, γελούσαν, τον χτυπούσαν, κάθε μέρα… κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο bullying. Δεν θέλω να συμβεί άλλο τέτοιο. Είμαι μάνα. Ειλικρινά σας μιλάω είμαστε διαλυμένοι. Από την άλλη φοβάμαι…», δήλωσε η μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου.

Βίντεο ντοκουμέντο από ξυλοδαρμό μαθήτριας στο σχολείο του Μάκη

Εντωμεταξύ, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο – ντοκουμέντο από το σχολείο του 14χρονου Μάκη στο οποίο έχει καταγραφεί ο άγριος ξυλοδαρμός μιας ανήλικης, μαθήτριας από ομάδα κοριτσιών και αγοριών.

Αυτός μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα του κοριτσιού, δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί η κόρη της, καθώς σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

Η μητέρα της μαθήτριας, μιλώντας στον Αντ1, είπε πως «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι «έδωσε» η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη», ενώ σημείωσε πως τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, λέγοντας χαρακτηριστικά «και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν».

«Κάλεσα τον Διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά», σημείωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Ο δικηγόρος της μητέρας, αναφέρθηκε σε συστηματικό bullying, με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές.

«Στην δική μας υπόθεση μιλάμε για δύο επιθέσεις. Ακούγεται στο βίντεο η δύναμη με την οποία γίνονται τα χτυπήματα από τα παιδιά στο κεφάλι του κοριτσιού», είπε ο δικηγόρος.

Επιπλέον τόνισε πως για τα γεγονότα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία, αναφέροντας πως «από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπ. Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ