Νέα Υόρκη Broadway: Επεκτείνει την απαίτηση για μάσκα έως τις 30 Ιουνίου


Νέα Υόρκη Broadway: Η πόλη της Νέας Υόρκης βλέπει τα ποσοστά κρουσμάτων COVID να αυξάνονται στα επίπεδα του Ιανουαρίου Το Broadway παρέτεινε την εντολή του για μάσκα έως τις 30 Ιουνίου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή. Η Ένωση Αμερικανικών Θεάτρων  Broadway League είπε ότι οι χειριστές και των 41 θεάτρων στη Νέα Υόρκη θα απαιτήσουν μάσκες για έναν ακόμη μήνα, αλλά οι πολιτικές για τις εντολές τον Ιούλιο και μετά θα αποφασιστούν κάποια στιγμή τον Ιούνιο. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που σχεδόν ένα τέταρτο του εκατομμυρίου ανθρώπων παρακολουθούν παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ εβδομαδιαία αυτή τη συναρπαστική ανοιξιάτικη σεζόν», είπε η πρόεδρος του The Broadway League Charlotte St. Martin σε μια δήλωση.

“Όπως πάντα, η ασφάλεια του καστ, του συνεργείου και του κοινού μας ήταν η κορυφαία προτεραιότητά μας.” Σύμφωνα με την Ένωση, οι παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ απέφεραν περίπου 30,3 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστες πωλήσεις εισιτηρίων για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαΐου, με συνολικά λίγο περισσότερους από 246.000 παρευρισκομένους.

Οι αριθμοί ανεβάζουν το ακαθάριστο από τη σεζόν μέχρι σήμερα σε περίπου 812 εκατομμύρια δολάρια και τη συνολική συμμετοχή σε περίπου 6,47 εκατομμύρια άτομα. Οι πέντε κορυφαίες σειρές με τις περισσότερες εισπράξεις για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαΐου περιλάμβαναν το “The Music Man”, με πρωταγωνιστές τους Χιου Τζάκμαν και Σάτον Φόστερ (3.377.554 $), “Hamilton” (2.053.252 $), “The Lion King” (1.636.928 $), “Plaza Suite, ” με πρωταγωνιστές τους Matthew Broderick και Sarah Jessica Parker ($1.619.811) και “Wicked” ($1.361.373).

Η απόφαση έρχεται καθώς η Νέα Υόρκη ανέφερε το υψηλότερο φόρτο κρουσμάτων COVID από τον Ιανουάριο αυτή την εβδομάδα. Η άνοδος των κρουσμάτων φαίνεται να προέρχεται από μια νέα υποπαραλλαγή του στελέχους omicron, με τίτλο BA.2.12.1, που πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον 25 τοις εκατό πιο μεταδοτική.

Το στέλεχος, απόγονος της όμικρον, αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των τρεχόντων θετικών κρουσμάτων COVID που αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τοπικά ειδησεογραφικά μέσα.

Το στέλεχος φαίνεται να μαστίζει σε μεγάλο βαθμό πολιτείες στον βορειοανατολικό τομέα των ΗΠΑ, με περιοχές όπως η νότια Καλιφόρνια και η Αριζόνα να έχουν αναφέρει σχετικά λίγα κρούσματα.

Οι εντολές για μάσκες είναι ένα καυτό κουμπί (hot button) εδώ και μήνες, ιδιαίτερα στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, καθώς η βιομηχανία του θεάτρου είναι ένα από τα τελευταία κέντρα στη Νέα Υόρκη που απαιτεί μάσκες.

Η Patti LuPone, η πρωταγωνίστρια του “Company”, έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα αφού φώναξε σε ένα μέλος του κοινού να σηκώσει τη μάσκα του πάνω από τη μύτη του ή να φύγει από το θέατρο.

Οι εντολές εμβολίων για την παρακολούθηση των παραστάσεων καταργήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στα περισσότερα θέατρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ