Budgeting: Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας


Αυτοφροντίδα σημαίνει να δίνετε προτεραιότητα στην ψυχική και σωματική σας υγεία έναντι των προκλήσεων της ζωής. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών με αναταραχές που συνδέονται με την πανδημία COVID-19, η ανάγκη για αυτοφροντίδα για τη διατήρηση της ευεξίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Ενώ πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην ευεξία, ένας που συχνά παραβλέπεται είναι η οικονομική υγεία. Εάν τα χρήματα είναι πηγή άγχους για εσάς, δεν είστε μόνοι. Τα χρήματα προκαλούν άγχος στο 64% των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων. Το άγχος δεν περιορίζεται σε όσους δεν έχουν πολλά χρήματα, καθώς επηρεάζει οικογένειες κάθε οικονομικής καταγωγής. Ευτυχώς, μια λύση που μπορεί να μειώσει το οικονομικό άγχος είναι η δημιουργία προϋπολογισμού. Όταν έχετε ένα σχέδιο, μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε περισσότερο έλεγχο των οικονομικών σας και λιγότερο άγχος για το μέλλον σας.

Πώς να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό

Ένας προϋπολογισμός δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκος. Θα πρέπει απλώς να ταιριάζει με τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής σας. “Ο προϋπολογισμός είναι ένα χρηματοοικονομικό εργαλείο για την παρακολούθηση των μηνιαίων εσόδων και εξόδων σας και είναι απαραίτητο γιατί σας βοηθά να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας και να παρακολουθείτε τις συνήθειες δαπανών σας”, δήλωσε η Nakia Price, σύμβουλος προγράμματος ψυχιατρικής αποκατάστασης της Therapeutic Wellness Services. Η Price προτείνει να συγκεντρώσετε τα μηνιαία έσοδα και τα έξοδά σας, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας και των γευμάτων, εξετάζοντας τις συναλλαγές στον τραπεζικό σας λογαριασμό και παρακολουθώντας αυτές για τις οποίες χρησιμοποιείτε μετρητά.

“Θέλετε να το εισαγάγετε σε ένα πρότυπο προϋπολογισμού ή ένα φύλλο εργασίας και, στη συνέχεια, απλώς σας καθοδηγεί από εκεί για να μάθετε εάν έχετε ξεπεράσει τον προϋπολογισμό, τι μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε καλύτερα και να έχετε μια πιο σταθερή οικονομική εικόνα”, είπε η Price. Το να έχετε έναν προϋπολογισμό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αλλά θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε, ώστε να περιορίσετε τις τέρψεις για να δημιουργήσετε οικονομική ασφάλεια. Αυτή η ασφάλεια σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάνετε μακροπρόθεσμα οικονομικά σχέδια, όπως αποταμίευση για προκαταβολή σπιτιού, όχημα ή διακοπές. Θα έχετε επίσης χρήματα στην άκρη σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης ή επισκευής αυτοκινήτου, για παράδειγμα. Το να έχετε έναν στόχο θα σας βοηθήσει να χειριστείτε πιο εύκολα τις βραχυπρόθεσμες θυσίες.

Πώς να ακολουθήσετε έναν προϋπολογισμό

Μόλις δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό, η τήρησή του μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή. Είναι εύκολο να μειώσετε τον μισθό σας με μικρές αγορές που δεν φαίνονται μεγάλες, αλλά προστίθενται γρήγορα — όπως μια διαδικτυακή πώληση, ένα φλιτζάνι καφέ από μια καφετέρια αντί για το σπίτι ή ένα περιοδικό στη γραμμή ταμείου. Ωστόσο, κάθε αγορά πρέπει να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. “Πριν πραγματοποιήσω μια αγορά, βεβαιωθώ ότι μπορώ να εξοικονομήσω και αυτό το ποσό χρημάτων για να με ενημερώσετε εάν πρόκειται για αγορά με την οποία πρέπει να προχωρήσω”, είπε η Price. Εάν είστε νευρικοί σχετικά με την ικανότητά σας να κάνετε έναν προϋπολογισμό σε έναν υπολογιστή, μπορείτε να εκτυπώσετε ένα φύλλο προϋπολογισμού, ώστε να έχετε μια οπτική αναπαράσταση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ