Αρνιακός στο Newsbomb: Ο καύσωνας της Ισπανίας θα πλησιάσει την Ελλάδα, θα αγγίξουμε τους 37 βαθμoύς


Καιρός: Από νωρίς ξεκινούν οι καύσωνες στη χώρα μας όπως φαίνεται καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 37 βαθμούς μέσα στην εβδομάδα.

Την πρώτη καλοκαιρινή ζέστη της χρονιάς αναμένεται να βιώσουμε αυτή τη βδομάδα καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές στα αστικά κέντρα, με το κλιματιστικό πλέον να γίνεται απαραίτητο! Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι «περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας με τα φαινόμενα να γίνονται ακόμη πιο έντονα από την Τετάρτη».

Σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου αναμένεται ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ο καιρός πλέον μπαίνει σε καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες καθώς το θερμόμετρο όπως είπε ο μετεωρολόγος «θα αγγίξει μέχρι και τους 37 βαθμούς κελσίου».

«Οι θερμοκρασίες από αύριο (σ.σ. Τρίτη) θα ξεκινούν από τους 35 βαθμούς κελσίου. Από την Τετάρτη όμως και στη συνέχεια ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει παραπάνω», ανέφερε.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στο «κύμα» καύσωνα που πλήττει την Ισπανία λέγοντας: «Ο καύσωνας της Ισπανίας θα πλησιάσει την Ελλάδα αλλά δεν θα φτάσει τους 40 βαθμούς κελσίου».

Υπενθυμίζεται ότι η θερμοκρασία στην Ισπανία έφτασε κατά τόπους να αγγίζει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας κάθε ρεκόρ για μήνα Μάιο.

«Ωστόσο το φαινόμενο θα υποχωρήσει σιγά-σιγά από το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο», κατέληξε.

Φαίνεται ότι σταδιακά, από την Τετάρτη και έπειτα, θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική θα περάσουν πάνω από τη Μεσόγειο και θα επισκεφτούν και τη χώρα μας, ανεβάζοντας αισθητά τον υδράργυρο σε τιμές κατά 7-8°C πιο πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή.

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου

Σύμφωνα με τη πρόγνωση του meteo.gr ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους ή βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας και ενδεχομένως στις Σποράδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ενώ στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία υπάρχει πιθανότητα για χαλάζι μετρίου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 31, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς στη Θεσσαλία από 10 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό Κόλπο.

O καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Προς το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, και στα δυτικά παράκτια τμήματα του νομού 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς.

O καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ