Fuel Pass: To «ράλι» στην τιμή των καυσίμων φέρνει πιο κοντά την παράταση της επιδότησης


Η παράταση της επιδότησης καυσίμων πλησιάζει μετά και τις χωρίς τέλος αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης

Ανοιχτό διατηρεί η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση αλλά και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων (fuel pass) σε μια προσπάθεια να στηριχτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπροστά στις συνεχιζόμενες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης και του ντίζελ.

Στο τραπέζι βρίσκεται, επίσης, τόσο η συνέχιση της επιδότησης για το πετρέλαιο κίνησης όσο και ένα ειδικό πακέτο μέτρων για τα νησιά καθώς η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 2,3 ευρώ το λίτρο στην Αττική και αγγίζει ακόμα και τα 2,6 ευρώ σε νησιά.

«Πολύ πιθανόν να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι, στοχευμένα, όχι οριζόντια. Στα νησιά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καύσιμα, πρώτον λόγω μεταφορικών που έχει αυξηθεί το κόστος, δεύτερον υπάρχουν νησιά χωρίς ανταγωνισμό, με ένα – δύο πρατήρια. Συζητάμε σενάρια για τα νησιά, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Το πρόβλημα με τα καύσιμα απασχολεί πάρα πολύ την κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κλειδί» για τις όποιες νέες παρεμβάσεις στον χώρο των καυσίμων θα αποτελέσει ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα καθώς για την ώρα ο χώρος αυτός έχει εξαντληθεί με τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα που ισχύουν σήμερα.

«Θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμώ ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, και ανάλογα θα πράξουμε. Υπάρχει πρόβλημα, το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε με τον πρωθυπουργό» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα το πρωί του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι μέσα στον Μάιο η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 16 λεπτά το λίτρο καθώς την Πρωτομαγιά ήταν στα 2,086 ευρώ/λίτρο και την περασμένη Πέμπτη 19/05 είχε φτάσει στα 2,243 ευρώ/λίτρο.

Στο πακέτο μέτρων που εξετάζεται περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η επιδότηση καυσίμων όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο, η αύξηση της επιδότησης μέσω fuel pass στα 40-60 ευρώ (από 30-50 ευρώ που είναι σήμερα) και η διατήρησή του για το επόμενο τρίμηνο ενώ για τα νησιά αυτό που συζητείται είναι μια επιπλέον επιδότηση στα καύσιμα για το τρίμηνο του καλοκαιριού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ